Graag advies!!!!!

Author:
assistente21
Posted:
di, 03/18/2008 - 19:16
Beste Tandartsen-Assistentes en degene die nog meer advies kan geven.....

Ik maak me zorgen over het volgende: Ik werk 36u per week als tandartsassistente,en ben inmiddels 27 weken zwanger.
En ik werk op een hele moderne pas nieuwe praktijk.
Ik kom dus dagelijks in aanraking met straling door het maken van Bite Wings en Opg's.

Mijn baas zegt echter dat het absoluut geen kwaad kan als ik om de hoek van de muur ga staan en weer terug loop als de bitewing genomen is. en met het OPT apparaat gewoon buiten blijf staan en pas binnenkom in deze afgesloten kamer als de OPT klaar is.

Echter heeft de verloskundige me aangeraden geen foto s te maken. In de praktijk lukt dit echter niet. Ik ben vaak alleen aan het werken en moet dan eigenlijk wel. Wat is jullie ervaring hiermee? Zijn hier meer asistentes of tandartsen die dit ook ervaren hebben?? Alvast bedankt Groetjes Tamara :smt001
vV

als bij de bouw van de praktijk men zich gehouden heeft aan de regels en eisen daarvoor, mn wat betreft stralingshygiene, mag er niets aan de hand zijn. Dat betekent muren van voldoende dikte en juiste materiaal, of wand met loodlaag erin, indien in de OPG ruimte glas zit zal er ook lood in het glas moeten zitten etc. Je mag aannemen dat dat allemaal klopt bij een nieuwe praktijk.
wo, 03/19/2008 - 08:24 Permalink
Lieneke

Ik ben net bevallen van een heel mooi dochtertje. Ik heb in 1 praktijk gewoon foto's gemaakt (nieuw gebouw). Bij de andere praktijk deed ik het niet. Daar is zo'n klein wandje...mijn baas deed daar ook niet moeilijk over.
wo, 03/19/2008 - 09:33 Permalink