Getrokken verstandskies bleken

Author:
JolandaBreman
Posted:
do, 07/23/2009 - 21:28
Hi,

ik ben Jolanda Breman, een goudsmid in opleiding, en ik heb het verzoek gekregen van een kennis om haar verstandskies in een sieraad te verwerken. Na enige tijd aan het idee gewend te zijn ben ik aan de slag gegaan, maar nu is het gedeelte van de kies wat in het tandvlees en de kaak heeft gezeten geel van kleur, terwijl het bovenste deel van de kies gewoon wit is. Ik zou graag voor elkaar krijgen dat beide delen één kleur hebben.

Wie heeft er tips of weet überhaupt of het mogelijk is om de kies (liefst één kleur) wit(ter) te krijgen op zo'n manier dat het er nog wel natuurlijk uit ziet?

Groeten -Jolanda
Spiegeltje

Ik heb er geen ervaring mee maar je zou eens gewoon (huishoud)bleekwater kunnen proberen. Mij vader gebruikte dat jaren lang voor zijn kunstgebit :D (was nog eigenwijzer dan ik, ik kon hem er niet vanaf brengen). Misschien eerst een paar keer verdunnen en voorzichtig beginnen door af en toe te controleren wat het doet. Om geen verschil meer te zien zal je wil naar behoorlijk wit moeten gaan, Waterstofperoxide (als werkzame stof) is het bleekmiddel wat bij thuisbleken en door de tandarts wordt gebruikt maar de 3% oplossing die je bij de drogist/apotheek kunt krijgen is waarschijnlijk te zwak. En de echte tandbleekmiddelen weer te duur en werken niet snel.
do, 07/23/2009 - 22:21 Permalink
JolandaBreman

Bedankt voor je reactie spiegeltje! De bleek had ik zelf al geprobeerd (onverdund :oops: ) maar dat veroorzaakte op het ongeglazuurde deel een witte, grove aanslag. Ook is de onderliggende structuur niet heel veel lichter geworden.
Gelukkig heb ik twee kiezen gekregen, zodat ik de lelijkste als 'testkies' kan gebruiken. Waterstofperoxide is een mogelijkheid, ik heb ook in een kapsalon gewerkt, dus ik heb nog wel waterstofperoxide staan, 9 of 12%. Na m'n vakantie maar eens kijken wat het doet.
Mochten er nog andere adviezen zijn hoor ik het graag!
vr, 07/24/2009 - 19:47 Permalink
Spiegeltje

Eventueel is waterstofperoxide 30% te verkrijgen. Dat wordt in laboratoria gebruikt maar elke apotheek (en bepaalde gespecialiseerde drogisten zoals v.d. Gaag in Den Haag) zou het kunnen bestellen. Of ze het willen is weer een tweede. Je moet ook voorzichtig werken met dit spul want bij contact met de huid krijg je pijnlijke witte brandwonden (spreek uit ervaring).

N.B. Hier hebben ze het ook (webwinkel).
http://www.floratop.nl/Bestellen.htm

9,95 per liter

De verzendkosten zullen wel hoger zijn :D
vr, 07/24/2009 - 23:48 Permalink