Etensresten onder kunstgebit

Author:
Toothless
Posted:
vr, 05/25/2007 - 17:28
Tijdens het eten gebeurt het soms dat er etensresten onder mijn kunstgebit zitten. Dit is vooral vervelend tijdens bvb. restaurantbezoek.
Dan ga ik naar het toilet en spoel mijn tandjes proper, al er geen andere mensen zijn die juist het wc verlaten of hun handen aan het wassen zijn. Dan ga ik het wc in en neem mijn gebit uit en lik ik de etensresten zoveel mogelijk eraf. Wat ik dan weer niet hygiënisch vind, maar ja wat doe je eraan! Ben ook reeds meerdere malen betrapt, dat er juist iemand in het toilet binnen kwam terwijl ik mijn gebitjes aan het afspoelen was.
Mijn vraag is dus : Wat doen jullie als kunstgebit drager, wanneer er tijdens een restaurantbezoek of andere, vervelende etensresten onder het gebit zitten?
Toothless

Dit heb ik reeds geprobeerd maar dan blijven er nog etensresten vastzitten op de bovenkant van mijn gebit en moet ik het toch nog uit mijn mond nemen. Dit vind ik dan nog een plakkerig gedoe bij. Dus zullen we maar verder doen zoals we bezig zijn zeker en gewoon onder de kraan afspoelen ,zonder schaamtegevoel als iemand dit ziet. Voor de rest ben ik een zeer tevreden kunstgebit drager,reeds 25 jaar, en hoop nog lang tevreden te mogen zijn met mijn protheses.
vr, 06/01/2007 - 13:51 Permalink
Toothless

Mijn kunstgebit is nog maar 5 jaar oud . Dit is mijn 3de gebit en de etensresten er komen ook bij een nieuw gebit tussen te zitten. Volgens mij mag dit nog zo goed passen, er zullen altijd etensresten onder komen te zitten.
vr, 06/01/2007 - 19:58 Permalink
Toothless

Ondertussen is mijn gebit reeds 2 maal gerebased. En toch komen er nog steeds etensresten onder mijn protheses. Volgens mijn tandtechnieker is dit normaal omdat mijn kaaksbeenderen sterk geslonken zijn en mijn protheses hierdoor niet veel steun meer hebben.Implantaten zijn misschien wel de oplossing, maar in Belgie worden deze niet vergoed door het ziekenfonds.
za, 08/23/2008 - 16:02 Permalink