Een mannelijke tandartsassistent?

Author:
JeffreyK
Posted:
zo, 09/20/2009 - 20:31
Hallo iedereen!

Onlangs ben ik na mijn VMBO diploma begonnen aan de HAVO. Ik red me hier goed, maar dit zou nu nog 2 jaar moeten duren. Ik ben tot het inzicht gekomen dat werken en een opleiding volgen me veel leuker lijkt.

Op het VMBO heb ik geen biologie, scheikunde of natuurkunde in mijn pakket gehad. Wel wiskunde. Maakt dit iets uit?

Wat ik me afvraag is, hoe is de verdeling man-vrouw ongeveer op de opleiding 'Tandartsassistent'? En is het vreemd om een man als tandartsassistent te zien?

Begin je meteen al in je eerste jaar in de tandartspraktijk als assistent, waarna je langzaamaan alle kneepjes leert? Of kom je pas later in een praktijk te 'werken'?

Bedankt voor het lezen en alvast voor reacties!

Jeffrey.
Callisto

Ik ken verschillende mannelijke tandartsassistenten. Erg grappig als dan de tandarts een vrouw is, dan denken patienten altijd dat de rollen omgedraait zijn!


Schamen ze zich dan? Ik zou wel door de grond zakken als het mij overkwam.


Eigenlijk wel jammer dat de mensen dit zo snel zouden denken.
wo, 10/21/2009 - 11:04 Permalink
DentalPlus

Hey Jeffrey,

Ik heb hetzelfde probleem wat jij hebt, ik ben ook een jongen. Ik heb ook mijn VMBO-diploma en ik wil ook tandarts-assistent gaan doen.. omdat ik heel graag tandarts wil worden.. het wordt een lange weg dat weet ik maar als je een droom hebt moet je hem volgen. Ik ga me voor het jaar 2010/2011 aanmelden voor de opleiding.

Nee, dat maakt niks uit dat je die vakken niet hebt gedaan.. alleen als je naar de universiteit uiteindelijk wilt dan moet je je vwo/certificaten ervoor halen maar voor de rest maakt het niet uit ;)

Ik zou ook wel willen weten wat de verdeling is tussen man en vrouw op de opleiding. ik ben benieuwd..
ja je begint gelijk met werken.. ik weet niet naar welke school je dan wilt gaan? naar welke school zou je gaan.. waar? misschien komen we wel bij elkaar, haha!

succes
groetjes!
ma, 03/15/2010 - 06:41 Permalink