drukpijn bij slapen

Author:
djeena
Posted:
do, 07/05/2012 - 09:19
Sinds enkele weken heb ik drukpijn bij mijn slapen. Vooral links voelt het als een brandende plek. Als ik er niet aankom gaat het wel, het is dan latent aanwezig. Als ik erop druk of mijn gezicht was of insmeer dan gaat het erg zeer doen. Ik krijg dan hoofdpijn en werd tot voor kort ook erg misselijk. Dat laatste gaat nu beter. Ik ben al bij de huisarts geweest en zij dacht aan Temporalis Arterites maar na bloedonderzoek (bezinking is 5) sluit zij dit uit. Het doet pijn precies daar waar je een verdikking ziet als je je kaken op elkaar zet. Daar zit natuurlijk een ader maar ook een spier van je kaak.

Ongeveer 20 jaar heb ik al last van een knakkende kaak. De kaakchirurg waar ik voor consult was adviseerde mij om bv geen hard vlees te kauwen, een broodje af te happen etc. Ook noemde hij het zg vogelgezicht, een afwijkende kinstand.

Pas nog bij mijn tandarts benoemde ik het probleem weer. Hij bekeek de zojuist gemaakte kaakfoto en adviseerde opnieuw de eerder genoemde suggesties.

Soms heb ik er geen erg in en als ik dan gaap hoor ik de knak.

Concreet is mijn vraag; kan de pijn bij mijn slapen (en dan vooral links waar volgens mij ook de knak zit) daar iets mee te maken hebben?

Ik hoor graag en alvast bedankt voor de moeite.