Dringend advies nodig in betrekking met Loonverhoging!!!!!

Author:
sonya
Posted:
di, 10/04/2011 - 12:22
Beste Collega's,

Ik zou graag jullie om een dringende advies willen vragen.
Ik ben in juli 2010 afgestudeerd als Mondzorgkundige en ben al ongeveer 1jaar werkzaam in een algemene tandartspraktijk.
heb zelf al ongeveer 4jaar ervaring als mondhygieniste.
Ik werk volgens de VAR verklaring. maar aangezien er vanaf januari behoorlijke veranderingen gaan optreden wil ik in loondienst gaan.
Ik weet alleen niet hoeveel ik moet eisen. zit in een dilemma, vandaar dit topic.
In afwachting van jullie reacties! :)
sonya

ik ben nieuw hier, vandaar dat ik het ook niet weet waar ik precies dit forum moest plaatsen.
Met eisen bedoel ik meer voorleggen en kijken hoe we eruit komen.
Adviessalarisen vind ik persoonlijk wat aan lage kant, aangezien ik wel 4jaar voor gestudeerd heb en aantal jaren ervaring als mondhygieniste heb. vandaar dat ik ook dit topic geopend heb! om meer en beter advies van mijn mede collega's te verkrijgen.
Nee idd durf ik de vrije markt niet aan, aangezien ik nu al zie hoe mensen over de gang van zaken denken. mensen zien er grote verschil in tussen tandarts en mondhygienste, en zijn ook eerder geneigd om straks naar de tandarts te gaan dan de mondhygieniste. en als ik met omzet blijf werken heb ik niet de garantie van een bepaald inkomen. en laten we eerlijk zijn ik moet wel me brood kunnen verdienen!

Ik zou graag een beter advies willen verkrijgen op dit topic.
dankje.
di, 10/04/2011 - 13:50 Permalink
vV

ehh de adviessalarissen zijn gebaseerd op die opleiding, en groeien mee met ervaringsjaren, naast de inflatiecorrectie. maar goed blijft een individueel verhaal, en als je een werkgever kan vinden die op dezelfde lijn zit is het natuurlijk prima.

aan de andere kant wil je de zekerheid van een loondienst, daar staat wat tegenover. Dat is de keuze tussen vrij ondernemer zijn met de voordelen. Nu leg je de nadelen neer bij dew erkgever omdat je erzelf geen zin (meer ) in hebt, dat heeft dan de consequentie dat hij gecompenseerd wilt worden voor het lopen van die risico`s, wat zich dan vertaalt in een voor jouw idee lager salaris dan wat wat je aan zelfstandig inkomen gewend was, maar wel de zekerheid terugkrijgt.
Overigens kan je ook een tussenweg kiezen, deels vast, deels op omzetbasis.
di, 10/04/2011 - 14:46 Permalink
Dentje

Je kan onmogelijk verwachten in loondienst hetzelfde of meer te verdienen dan als zelfstandige. Verder snap ik niet helemaal waarom je denkt dat iedereen weggaat. De patienten die ik tot nu toe heb geinformeerd, kunnen het helemaal niks schelen. Die willen gewoon dat ik de behandeling uitvoer en juist niet de tandarts. Lever kwaliteit en de mensen zullen blijven. Natuurlijk is er altijd een handje vol mensen die voor een dubbeltje op de eerste rij wil zitten, maar als zonder dat groepje je praktijk failliet gaat, zit er toch iets mis.

Dat patient jou als hulpje van de tandarts zien, ken ik wel. Ik heb ook in een groepspraktijk gewerkt en daar heerste die sfeer heel erg. Als VVer op eigen locatie heb je daar zelden last van. Er zijn zelfs patienten geweest die vroegen wie nu de hogere opleiding had, ik of de tandarts? MH VV is een vrij beroep, wij hebben al marktwerking. Gaat prima. Heb jij echter nooit wat van gemerkt, want je zit afgeschermd in de groepspraktijk.

De meeste werkgevers die boven de adviesschaal betalen, doen dit pas nadat je er enkele jaren werkt. Dus geen garanties voor de toekomst.
di, 10/04/2011 - 20:41 Permalink
mecánico para …

2010 afgestudeerd en 4 jaar ervaring en je wilt loondienst en dan gaan eisen...............HAHAHAHAHAA. even rustig ademhalen. Ik moet echt zeggen dat ik ze niet vaak zo grappig gepresenteerd krijg. ten eerste het is hier geen vraagbaak voor Mondhygienisten die ineens met hun VAR benauwd naar hun inkomentje kijken, ten tweede, ik bied iemand met anderhalf jaar ervaring schaal 2. Want je kan nog helemaal niets wat 4 ervaringsjaren garandeert, je moet nog worden ingewerkt. Kortom, als je jezelf te gelde wil maken moet je dat bewijzen aan te kunnen ipv wat te gaan lopen eisen en vervolgens blijkt dat je gewoon net aan één vulling met aandacht en zorg er in krijgt bij een kind in 30 minuten.

dusz, ik zou zeggen maak jezelf niet groter dan noodzakelijk, met een beetje nederigheid kom je verder en houd je ook respect.

zeg maar
di, 10/04/2011 - 21:32 Permalink