Decentrale selectie.

Author:
elke martina
Posted:
wo, 02/04/2009 - 18:00
Hoi,

Ben momenteel bezig met de sollicitatie brief voor de selectie, tandheelkunde. Ben op zoek naar tips voor de brief en wat daarna komt?????
Heeeeeeeeeeeel graag reactie, van mensen die dit al hebben meegemaakt.

groetjes, EM
EvU

Hey goed dat je je er zo mee bezig houd! Ik ben zelf ook via de decentrale selectie binnengekomen, het is inmiddels al weer 5 jaar terug voor mij dus als ik iets vergeet dan sorry :smt002. Ik weet ook niet of er veel veranderd is, maar dit is in ieder geval wat ik mij nog kan herinneren. Even voor de duidelijkheid ik heb de decentrale selectie in Amsterdam gedaan, over de decentrale selectie in Nijmegen weet ik niks.

Over de brief, ik heb destijds een redelijk standaard sollicitatiebrief gestuurd; algemene dingen als goed Nederlands, ervaring, etc. Dingen die je naast je middelbare school doet kunnen interessant zijn om te vermelden ik had onder andere mijn reanimatiediploma en een aantal duikbrevetten (met ehbdo) dat stond natuurlijk wel leuk :smt003

Als je eenmaal gevraagd bent om op de decentrale selectie zelf te komen kun je de volgende dingen verwachten:
1. Ik moest destijds met een techniekstuk een model uit een plastic plaatje namaken zodat het paste op een tegenmodel. Je kunt eventueel met een Dremel wat oefenen. Zorg voor wat plastic plaatjes niet te dik (2/3 mm), maak een model als een soort berglandschap met bergen en dalen. Vervolgens pak je een nieuw plaatje en nu moet je dat nieuwe plaatje zo frezen dat het mooi op je berglandschapje past. Zoiets moest ik toen doen in ieder geval.
2. Het belangrijkste waar ze naar kijken is hoe je met patiënten omgaat en hoe je tegenover de patiënt reageert. Dit moesten we op de computer doen, we kregen videofilmpjes te zien met nagebootste situaties waar je als tandarts in terecht kunt komen en daarna moest je uit een aantal mogelijke antwoorden kiezen. Voorbeeld: Er komt iemand je praktijk binnen die om patiëntgegevens vraagt van een andere patiënt, hoe zou jij reageren?

Ik hoop dat je er wat aan hebt! Ik wens je in ieder geval veel succes!
do, 02/05/2009 - 23:20 Permalink