Chemische stoffen in tandpasta?

Author:
scientist
Posted:
zo, 12/11/2005 - 15:26
Hallo!

Ik doe mijn profielwerkstuk over tandpasta met het profielvak scheikunde. Hierin moet ik uitleggen wat de schadelijke stoffen zijn in tandpasta en wat de gevolgen zijn. ik heb al heel wat gevonden over fluoride, dat dat in hele hoge dosis schadelijk kan zijn. maar mijn vraag is; zijn er nog meerdere stoffen die schadelijk zijn voor de gezondheid of is fluoride de enige stof die schadelijke stof? ik had ook al iets gelezen:

'Wanneer u één of meer amalgaamvullingen hebt kunt u er van uit gaan dat u door kwik wordt belast en dat uw gezondheid, afhankelijk van uw weerstand en leeftijd, minder is dan deze zonder kwikvullingen zou kunnen zijn. De door kwikbelasting verminderde gezondheid kan zich uiten in zowel lichamelijke als psychische klachten'.

Ik hoop dat iemand me uit de brand kan helpen, want ik heb geen ideeee waar ik moet beginnen en zoeken!

Vriendelijke groet!
dj

Zo te zien heb je Google al gebruikt. De zoekfunctie op dit forum is een leuke tweede. "Profielwerkstuk" geeft direct al eea aan nuttige resultaten.

Je hoeft van de reguliere tandheelkunde, die immers het gebruik van fluoridehoudende tandpasta voorstaat, niet te verwachten dat die overtuigd zijn van de aanwezigheid van echt schadelijke stoffen (lees gehaltes van stoffen) in die tandpasta.

Zelfs water is in hoge doses schadelijk. Keukenzout ook. Lees de forumregels er even op na over amalgaam.
zo, 12/11/2005 - 17:09 Permalink