biogold

Author:
flint
Posted:
vr, 10/09/2009 - 10:38
hallo,
Ik laat in de komende tijd (jaren) mijn amalgaamvullingen vervangen door gouden inlays. Het goud wat mijn tandarts gebruikt wordt "biogold" genoemd.
Het bestaat voor 86% uit goud en 10,5 % uit platina.
De overige 3% bestaan uit nog een paar andere metalen.
Nu ben ik erg nieuwsgierig welke, want daar was ik nog niet achter gekomen.
Weet iemand dit?
Spiegeltje

Het staat ook gewoon op internet (zoeken op biogold plus). Er zit verder nog rhodium (0,7%) en zink in (1,5%). Plus sporen tantaan, indium en mangaan. En de rest van het periodiek systeem, als je maar goed genoeg zoekt.

Overigens een rare naam biogold voor een metaallegering. Niks biologisch aan.
zo, 10/11/2009 - 20:03 Permalink
Spiegeltje

Ja, natuurlijk :D. Maar het gaat hier om een legering die je niet in de natuur vindt. :D

Misschien is de naam zo gekozen om mensen aan te spreken die de niet-natuurlijke amalgaamlegering willen laten vervangen door een "biologische" tandarts (marketingtechnisch gezien).

Overigens: die inlays worden toch nauwelijks nog gedaan of niet?
ma, 10/12/2009 - 10:08 Permalink
vV

klopt, gouden inlays worden nauwelijks nog gemaakt, merendeel is als er al naar gegrepen wordt porselein of composiet inlays. (die laatsten worden dus wel in het tandtechnisch lab gemaakt n.a.v. een gemaakte afdruk. Of Cerec, waar de techniek toch wel snel voortschrijdt en ik steeds minder nadelen in zie. Ware het niet dat het merendeel van de zuivere indicaties voor Cerec prima met composiet opgelost kunnen worden, en de Cerec oplossing m.i. nogal prijzig is, relatief gezien.
ma, 10/12/2009 - 11:23 Permalink