belasting overige ziektekosten

Author:
Dreammaker
Posted:
wo, 11/15/2006 - 12:21
Hallo hoe maakt u het?

Ik wil mijn oude facings laten vervangen in het buitenland. Weet iemand of je de kosten (behandelkosten en reis) kan opvoeren als aftrekpost overige ziektekosten? Ook als het niet medisch noodzakelijk (dus cosmetisch) is?
vV

het zal niet vergoed worden door de aanvullende verzekering, hoewel sommige verzekeraars daar ook wat ruimer in worden. Maar dat was de vraag niet.

Wat betreft aftrekbaarheid van in het buitenland gemaakte medische kosten: daar kan de belastingdienst antwoord op geven. Daarbij maakt het volgens mij niet uit dat het cosmetisch is , want dat onderscheid wordt ook niet gemaakt wanneer het in NL gedaan wordt.

Maar waarom in het buitenland, ? en welk buitenland als ik vragen mag?

Reiskosten tellen volgens mij hier niet in mee overigens, de aftrekbaarheid geldt alleen voor de behandelingen zelf. Maar ook daarvoor verwijs ik naar de fiscus... Zoek eens op hun site, daar staan volgens mij de voorwaarden op..
zo, 11/19/2006 - 12:51 Permalink
vV

toch ben ik beroepsmatig wel even geinteresseerd waarom de keuze op juist die tandarts in engeland gevallen is.

Want ik betwijfel of engeland zoveel goedkoper is dan hier...
Dus dan moeten er andere redenen zijn, en wellicht kunnen we daar nog iets van opsteken.
di, 11/21/2006 - 12:18 Permalink
Dreammaker

Engeland is inderdaad duurder dan Nederland.

Ik heb mijn huidige porceleinen facings in Nederland laten doen en ben teleurgesteld hierover:

- de facings lijken vals door opaque kleur. wellicht heeft mijn tandarts hierover gekozen om de tetracycline verkleuringen te maskeren;

- de facings hebben een raar uiterlijk waarschijnlijk om natuurlijke tanden na te bootsen. het is een "boog" dat eruit ziet als de overgang van tand naar tandhals.

- zwarte driehoeken tussen facings omdat de tanden niet geheel bedekt zijn met de facing. dat komt door de preparatie door de tandarts en is geen fout van het laboratorium;

- een aantal facings zijn niet helemaal esthetisch afgewerkt qua vorm;

- sommige facings vallen af en toe eraf waarschijnlijk omdat er geen rekening gehouden is met de beet.

Nu mijn facings aan vervanging toe zijn heb ik gekozen voor een tandarts die uitsluitend aan cosmetische tandheelkunde doet en aangesloten bij de American Association of Cosmetic Dentistry. Aanvankelijk wilde ik naar Amerika gaan voor een behandeling. Uiteindelijk heb ik gekozen voor deze tandarts in Engeland. De voor en na foto's van zijn patienten zien er goed uit.
di, 11/21/2006 - 18:07 Permalink
mecánico para …

Ik zou de vraag aan de belastinginspecteur voorleggen. Want ik betwijfel of het wordt geaccepteerd, maar als die je een accord geeft op papier dan heb je meer dan 100 meningen bij elkaar.
di, 11/21/2006 - 18:24 Permalink
vV

Jammer te lezen dat er zoveel fout is gegaan. Nu ken ik de situatie niet van voor de behandeling, maar tetracycline verkleuringen zijn idd moeilijk te maskeren, en ik vraag mij af of er niet beter gebleekt had kunnen worden vooraf, of dat wellicht facings helemaal geen goede indicatie was...

Maar in Nl of net over de grens zijn er ook legio die het goed kunnen (er zit er 1 in mijn vestigingsplaats, buiten mijzelf :smt002 :smt003 ). Voordeel met werk uit NL: geen discussie met de fiscus...
di, 11/21/2006 - 19:18 Permalink