Azië

Author:
vV
Posted:
do, 01/06/2005 - 17:29
Bij alle berichtgeving over de ramp in Azië worden alle andere problemen, pijnen, vragen overmateriaal of technieken ineens heel erg relatief (is in ieder geval mijn persoonlijke mening).

Omdat het reeds geleden leed nu al niet meer te overzien is , laat staan met wat hen daar nog te wachten staat, hebben wij besloten ingaande vandaag gedurende 1 week de per pin gedane betalingen door te storten op giro 555.
Vandaag gaat dit al om ruim 400,=.

Hopelijk doen meer praktijken mee aan de verzoeken tot donatie!
Roxanne

Leuk! zijn patienten nou ook meer aan het pinnen, of maken jullie dit niet bekend aan de patienten?

Groetjes en echt een orignele actie :D
vr, 01/07/2005 - 12:29 Permalink
vV

Het is bekend gemaakt met een pamflet bij de balie. Je leert zo wel je patienten kennen... Boven 50,= heeft men de keuze (nog wel..) pinnen of nota thuis. Maar gisteren liet iedereen hem wel gewoon thuis komen, ondanks de mededeling naast de pin.

Doet mij wel denken aan onze fijne landgenoot die zonnebadend in Thailand , terwijl 100 meter verderop lichamen weggehaald werden op TV verklaarde: "je leeft toch voor je eige!!". Ik schaamde mij op dat moment nederlander te zijn.. Maar ja andere nationaliteiten maken zich hier ook schuldig aan. Dit soort gasten mogen van mij gewoon verplicht tewerk gesteld worden op zo`n ramplocatie.
vr, 01/07/2005 - 14:16 Permalink
Moon

Ik snap niet waarom patienten zo moeilijk doen... als je nagaat dat je ook nog een bepaald deel van de behandeling vergoed krijgt... dus kost het je eigenlijk in feite bijna niets om te doneren, want 75% van je donatie wordt gewoon vergoed door het ziekenfonds...
vr, 01/07/2005 - 15:31 Permalink
prondel

Misschien is het voor de meesten net als andere jaren in januari gewoon effe doorbijten tot het salaris/de uitkering komt. Nogal blasée om dan meteen om dat ze, ipv op rekening met restitutie na pas een paar weekjes, te denken dat ze "slecht van zin zijn"

Nogmaals, mij is altijd geleerd dat lullig doen over andermans bestedingspatroon niet correct is.

Overigens, wel eenheel goede actie vV!
vr, 01/07/2005 - 18:00 Permalink
prondel

Ik snap niet waarom patienten zo moeilijk doen... als je nagaat dat je ook nog een bepaald deel van de behandeling vergoed krijgt... dus kost het je eigenlijk in feite bijna niets om te doneren, want 75% van je donatie wordt gewoon vergoed door het ziekenfonds...


lees de geste van vV nog eens. hij is degene die geeft, niet degene die voorschiet van het ziekenfonds. Dus het zit 'm misschien in het moment van betalen dat nu wat minder uitkomt. wil je zeker zijn, moet je betaalgedrag van meerdere jaren erbij halen. Dan zie je pas of dat in januari "trend"is of niet.
vr, 01/07/2005 - 18:04 Permalink
vV

Kan op zich de argumentatie volgen (net dure decembermaand achter de rug enzo), maar de patienten die nu de rekening thuis kregen hadden er anders geen problemen mee nota`s van de bedragen waar het gisteren om ging te pinnen, en nog wel meer ook. Maar missschien zijn er ook wel zaken geweest die wij niet weten (werkloos geworden of zo?). Maar het is op een bepaald moment niet de verbale maar de non-verbale communicatie die boekdelen sprak...

Maar een ieder heeft recht op zijn eigen mening en gevoelens. Dat ik ook prive een band met deze regio heb en dus voor mij extra argumentatie geeft wil nog niet zeggen dat dit voor iedereen moet gelden natuurlijk, snap ik ook wel.

Dank voor de positieve reacties! Hopelijk pakken meer praktijken dit op. Heb ook reeds gehoord van een collega die een dagomzet geschonken heeft.
vr, 01/07/2005 - 18:51 Permalink