App mondzorg. Idee?

Author:
Lieneke
Posted:
za, 05/14/2011 - 14:32
Beste mensen,

Het Ivoren Kruis werkt aan een app voor binnen de mondzorg.
Het is de bedoeling dat u een app kunt krijgen voor op uw internettelefoon. Deze zou u er dagelijks aankunnen herinneren om te poetsen/stokeren/rageren en hoe.

Zou dit voor u werken?

Heeft u misschien tips hoe de app interessant kan blijven en u echt kan motiveren tot goede mondhygiene?

Ik hoor het graag van u en zal het doorgeven aan het Ivoren Kruis.

Mvg
Lieneke
wilria

hoi lieneke

voor mij hoeft zo iets niet.

je tanden poetsen stoken/rageren enz is iets wat gewoon tot de dagelijkse routine hoort, net als jezelf wassen. het 's morgens en 's avonds je mond verzorgen is iets wat er al van jongs af aan inzit dus dat vergeet je niet
zo, 05/15/2011 - 01:56 Permalink
vV

tja, moet je volwassen mensen nu ook daarbij al geen behandelen als een kleuter? komt zo een beetje over op mij in ieder geval.

Zou dan meer zien in een app naar de infofolders etc! Zou misschien ook wel een idee zijn voor de tandartspraktijk: een appje voor directe link naar de website , en webagenda, en doorlinken naar vaste verwijsrelaties, infofolders ivoren kruis e.d. hmmmm eens opnemen met Pharmeon...
zo, 05/15/2011 - 13:28 Permalink
Stokertje

Ik vraag me af of het er aan ligt of iemand het vergeet of dat iemand er geen zin in heeft... Oftewel: zal zo'n app helpen bij de motivatie? Het gedeelte over herinneren bedoel ik dan..

Misschien 1x per dag een tip van de dag ofzo, wist u datjes, puur op mondhygiënegebied. Dus niet te inhoudelijk, dan haken mensen af. Tips zoals momenten om een stoker te gebruiken (in de file, tijdens het journaal, triggers om een stoker te gebruiken).

Eventueel gekoppeld aan twitter: #ivorenkruis: Stoken hoeft niet percé voor of na het poetsen, maar kan ook prima in de file, als het verkeer het toelaat. Nog tips per retweet?

Zoiets :P
ma, 05/16/2011 - 23:31 Permalink
Stokertje

Kan het ivoren kruis misschien beter eerst een twitter-account aanmaken en eens gaan testen of er animo voor zo'n app is, misschien is een twitteraccount wel voldoende. Scheelt weer in de centen, duurbetaalde programmeurs ;)
ma, 05/16/2011 - 23:38 Permalink