ANT/NMT of niets?

Author:
tilo
Posted:
di, 01/04/2005 - 12:05
Net afgestudeerd tandarts, vanalles komt op je af. Vraag: lid worden NMT/ANT zinvol? Prijzen zijn niet kinderachtig, het is geen jaarabonnement op de Margriet of de Autovisie. Wie heeft er wat zinvols over te melden. Dank, Tilo
Moon

zeker Gefeliciteerd! Krijgen wij nu ook taart ;) En nu? Ga je je eigen praktijk opzetten? wat ga je doen met je papiertje???
di, 01/04/2005 - 18:16 Permalink
Moon

Nee! Dat is zonde! Hij moet er iets zinnigs mee doen.. iets wat goed is voor de maatschappij!

:smt023 Inlijsten en in zijn praktijk hangen... En na elke vervelende patient op de grond smijten en zich afvragen waarom hij in vredesnaam tandarts is geworden.. en waarom hij dan ook lid is geworden van NMT/AMT ... of juist niet natuurlijk dat kan ook!

Milo! Vertel :D We zijn trots! :D

Maar we gaan wel een beetje off topic... straks worden de moderatoren boos op ons
di, 01/04/2005 - 18:28 Permalink
de digitale tandarts

Het is verstandig om lid te worden bij een van de twee beroepsverenigingen.

Er zijn hier een aantal redenen voor.

Als tandarts ben je verplicht om als (zelfstandige) een objectieve klachtencommisie te hebben. Natuurlijk zou je die zelf kunnen samenstellen, maar dat is natuurlijk een zeer zware opgave. De beroepsvereniging heeft een eigen klachtencommisie en is dus aan te raden.

De beroepsvereniging kan je helpen met vraagstukken waar je als tandarts of juist als beginnend tandarts meezit. Denk o.a. aan verzekeringen, wel of niet in loondienst, tarieven, wetten en protocollen.

Tevens vertegenwoordigt de beroepsvereniging de tandartsen bij de overheid, de verzekeringmaatschappijen en nu ook de vakbonden.

De contributie is voor beginnend tandartsen van beide verenigingen rond de 4 a 5 honderd euro en daarmee te overzien. Indien je langer lid bent en/of boven een bepaald inkomen gaat verdienen dan stijgt met name de contributie van de NMT erg snel. Ik geloof dat deze in het laatste jaar dat ik daar lid was rond de 1200 euro zat. Goedkoper is dan de ANT, maar ik moet toegeven dat wat informatie, protocollen en professionele ondersteuning de NMT meer in huis heeft, maar daar betaal je dan ook voor.
Mede gezien de hoge contributie en de houding van de NMT ten opzichte van de ontwikkeling van de tandheelkunde ben ik overgestapt naar de ANT. Als beginnend tandarts denk ik echter dat het niet onverstandig is om in eerste instantie NMT lid te worden en mocht je na enkele jaren problemen ktijgen met hun visie dan is een overstap altijd nog mogelijk.

Met vriendelijke groet.
di, 01/04/2005 - 18:36 Permalink