Amalgaam en borstvoeding

Author:
Pollewop
Posted:
ma, 01/29/2007 - 13:50
Ik geef al 7 weken borstvoeding en krijg ineens last van een kies met oude vullingen (zowel aan boven en zijkant zelfs). Het is nog wel draaglijk, maar kauwen is heel gevoelig. Ik wil borstvoeding geven tot en met (ideaal) 9 maanden of zo lang mogelijk. Ben nu bezorgd of ik het wel zo lang kan uithouden. Ben bang dat bij eventuele behandeling het slijpsel van het oude amalgaam een kwikverhoging geeft in de borstvoeding. En een verdoving lijkt me wel helemaal uit den boze. Zou ik genoeg moeten afkolven voor een dag zodat ik de behandelingsdag kan overbruggen? Of blijft de kwikverhoging in de borstvoeding veel langer aanwezig? Wie heeft advies?
mecánico para …

Amalgaam wegboren en gewoon goede afzuiging levert geen vrij kwik op. Verdoven gebeurd lokaal en wordt bij de eerste leverpassage, dat is VOOR je borstvoeding, eruit gefilterd.
Ik zou niet weten waarom het niet zou mogen. ALs je je gek laat maken door antiamalgaam lobby dan kan je niks doen of de hel breekt los. Normaal tandartsen werk kan zonder problemen worden uitgevoerd.
Overigens, moet die vulling er wel uit of is het een ander probleem. Misschien aardig om dat ook eerst uit te zoeken voor je aan die vulling begint.
ma, 01/29/2007 - 15:06 Permalink