Allergie?

Author:
Andrea81
Posted:
wo, 06/29/2011 - 00:13
Hallo,

Ik heb misschien een beetje een ongebruikelijke vraag?
Een aantal maanden geleden heb ik aardig wat tandartsbezoeken achter elkaar af moeten leggen. Er zijn toen ik korte tijd meerdere kiezen gevuld met een composiet vulling. Een aantal dagen na de laatste behandeling kreeg ik last van gewrichtspijn in mijn pols. Na een tijdje breide dit zich uit naar andere gewrichten zoals knie, elleboog, vinger en schouder.
Ik ben naar de huisarts geweest, bloedonderzoek gedaan, in eerste instantie dacht ik aan reumatische klachten maar dit is tot nog toe negatief getest. Wel een wat hoge bezinking. Er zit dus ergens een ontsteking of irritatie.
Sinds enkele weken heb ik ook wat opgezette klieren in mijn hals en kaak.

Nu vroeg ik me af of het mogelijk is dat ik allergisch ben voor composiet? Kunnen deze klachten daar een gevolg van zijn?
Ik heb geen klachten in mijn mond zoals jeuk of bultjes. Ik ben ook allergisch voor nikkel en latex. De tandarts is hiervan op de hoogte.
Ik heb begrepen dat dit met elkaar in verband zou kunnen staan maar zou mijn tandarts dat dan niet moeten weten? (degene die me die info gaf is geen (tand)arts, dus ik wil er niet blind vanuit gaan dat dit waarheid is)

Hopelijk kan iemand antwoord geven op mijn vraag.

Gr. Andrea
vV

ik zou toch dat verhaal ontsteking verder laten onderzoeken. Gezien de recente behandelingen kan het uitgaan van een kies. allergie uit zich meestal anders, acht ik behoorlijk onwaarschijnlijk.
wo, 06/29/2011 - 08:14 Permalink