Nieuwe spalk

Author:
Joos-stejo
Posted:
di, 03/26/2024 - 17:33
Goedemiddag,

Nadat mijn spalkje diverse malen is los gekomen had de tandarts geadviseerd als het weer gebeurde om deze te vervangen voor een nieuwe en gelijk dunner draadje.

Vandaag de bovenspalk er uit gehaald. Lijm wat weggeschuurd. Vraagt de tandarts is het nog scherp? Nee niet scherp maar er zit nog wel veel lijm op de tanden. Tandarts: als het maar niet scherp is. Daarna opnieuw 'gehapt' wat resulteerde in half stikken en omdat de tandarts bleef zeggen terwijl ik lag te kokhalzen en naar adem te snakken dat dat hapding er niet uit kan. (Want nog niet hard) heb ik hen er zelf uitgetrokken want ik moest overgeven en kreeg geen lucht. Bleek dat de assistent hem te nat had gemaakt waardoor het m'n keel in liep, zo mijn tong vastplakte en ik geen lucht meer kreeg en moest overgeven omdat het tegen mijn huig aan zat. Opnieuw gehapt met minder natte troep, ging prima.

Bij thuiskomst, zonder bovenspalk, blijft het mij irriteren dat er nog zoveel lijm op zit. Ik net gebeld en word er doodleuk tegen mij gezegd dat ik dat niet kan voelen.. Nou ik voel het zeker en als je er met een tandenstoker lang gaat of met je nagel voel je de stukken lijm zitten. Dus ik werd geïrriteerd en zei dat ik er mee in mijn mond moet lopen en niet zij. Nu heb ik gezegd dat ik wil dat de lijm eerst helemaal verwijderd word voordat de nieuwe geplaatst word.

2 vragen;
Is dit normale gang van zaken om oude lijm te laten zitten?
En heeft de lijm invloed op de mal van mijn gebit waar nu een nieuwe spalk op gebaseerd wordt.

Hartelijk dank alsvast voor het antwoord.
Joyce
Tandarts_Richa…

Het gebeurt soms dat een client over mij vingers kotst... dit vanwege het raken v d huig of omdat men gewoon niets kan verdragen of in paniek raakt. Boven meng ik meestal dun, met kans dat overmaat naar achter glijdt en kots neiging tot gevolg, onder niet. Lijm, composiet, wordt op lijm geplakt. De afdruk is gemaakt. Als u wil dat de lijm eerst verwijderd wordt, wat ik meestal niet helemaal doe, moet een nieuw afdruk gemaakt worden want dan is de situatie veranderd.
za, 03/30/2024 - 09:02 Permalink