Bruxisme

Author:
SD11
Posted:
vr, 02/23/2024 - 16:20
Hoi hoi, ik heb een vraagje over bruxisme/kaaklemmen.

Kun je hier dagelijks hoofdpijn door ervaren? En kunnen de hoofdpijnen zich verplaatsen en verschillende soorten pijn uitlokken?


Ik sta op met lichte hoofdpijn, nek en halspijn, soms ook het achterhoofd tot aan de bovenkant van mijn hoofd maar meestal zit het richting de rechter oog/voorhoofd/slaap. Tijdens wandelen krijg ik last bij het kaakgewricht en vervolgends straalt het door met een druk op de oren, last van de tempel (zelfs een druk bovenin de neus)

Ik ben al eens naar de arts geweest laatst september (dacht dat ik een bijholte/voorhoofdholte onsteking had) vervolgends een neus spray gekregen voor 3 maanden, en het was nog niet over daarna..
Toen ben ik toch maar eens naar de tandarts gegaan omdat de hoofdpijn regelmatig op kwam zetten (spanningshoofdpijn die soms leek op een soort migraine achtige hoofdpijn, de ene keer zet het door en de andere keer niet, Hele aparte pijntjes in het hoofd, bonzend tot stekend tot drukkend. en omdat ik ook nog last van me kiezen had (en vaak spierpijn kaak) dus ik dacht meschien heb ik toch een gaatje ofzo.
Daar hebben ze een foto gemaakt van mijn gebit en al mijn achtertanden zijn gevuld door vermoedelijk bruxisme/kaakklemmen en had dan ook wondjes in mijn wangen..

Kan bruxisme nou echt zoveel problemen geven?

Mvg SB