Pijnlijk/gezwollen tandvlees

Author:
JGRY
Posted:
za, 03/30/2024 - 23:56
Hoi!

Ik ben vorig jaar ziek geweest met 40 graden koorts en al mijn tandvlees was toen compleet opgezwollen en pijnlijk voor twee weken (hiervoor nooit problemen gehad met mijn tandvlees).

Nu sinds dat ik toen ziek ben geweest is mijn tandvlees altijd gevoelig gebleven bij het tanden poetsen en zo nu en dan word het weer mega pijnlijk en zwelt het weer helemaal op. Het rare is dat het niet bloed wat je wel zou verwachten van ontstoken tandvlees.

Ik poets gewoon twee keer per dag mijn tanden met een elektrische tanden borstel met sensodyne en savonds gebruik ik een ragger, flosdraad en mondspoeling.

Ik ben al een aantal keer bij de mondhygienste en tandarts geweest maar niemand kan iets vinden. De tandarts zegt dat het er een beetje gezwollen/rood uit ziet maar verder ziet het er gewoon goed/gezond uit.

Dus ik ben eigenlijk nu ten einde raad want elke maand heb ik wel 1-2x dat mijn tandvlees opzwelt en echt mega pijnlijk wordt (mijn tanden zelf worden overigens ook dan pijnlijk) en in het algemeen is mijn tandvlees altijd gevoelig/pijnlijk bij het tanden poetsen.

Wat nu? Weet iemand raad hiermee of kent iemand deze problemen
JGRY

Bedankt voor uw antwoord! Ik ben inderdaad al 2-3 x bij de tandarts & mondhygiëniste geweest op de dagen dat het gezwollen en pijnlijk was. Maar hun zeggen dat het op sommige plekjes wat opgezwollen was maar voor de rest zag het er gezond uit. Verder hebben ze niets gezegd want ze konden er verder niks aan doen dus ik weet mijzelf geen raad meer op dit moment :(. Ik ga binnenkort naar een nieuwe tandarts en mondhygiëniste wegens verhuizing misschien dat een frisse blik helderheid kan brengen
zo, 03/31/2024 - 19:00 Permalink
JGRY

Ik ga dat zeker is overleggen bedankt!

Ik weet dat het lastig is van een afstand maar zou het parodontitis kunnen zijn? Ik neem aan dat de tandarts en mondhygiëniste dit dan ook gezien zouden moeten hebben aangezien ik er een stuk of 6x ben geweest met gezwollen pijnlijk tandvlees.
di, 04/02/2024 - 01:15 Permalink