Stifttand verloren (toen kind) nu brug nodig (50+) = vergoede zorg?

Author:
Kleintje23
Posted:
do, 05/18/2023 - 09:56
Als kind/puber heb ik een stifttand gekregen. Deze heeft zo’n 40 jaar blijven zitten maar is er nu toch helaas uitgevallen na een ontsteking. Kan ik dan nu toch nog aanspraak maken op vergoeding van de zorgkosten die nodig zijn om nu een brug te krijgen?
Tandarts_Richa…

"Zijn bij u de blijvende snij- of hoektanden niet aangelegd? Of bent u ze door een ongeval kwijtgeraakt? Dan is het mogelijk om (weer) snij- of hoektanden aan te brengen. Dat gebeurt meestal met een implantaat en een kroon.

De basisverzekering vergoedt het vervangen van een of meer helemaal ontbrekende blijvende snij- of hoektanden. Dit moet gebeuren met niet-plastisch materiaal zoals een kroon of een brug. Implantaten die daarbij nodig zijn worden ook vergoed.

De tandarts moet vóór uw 18e verjaardag hebben vastgesteld dat dit bij u nodig is. De vergoeding stopt als u 23 jaar wordt "
Ik denk dat zij bedoelen dat indien de indicatie voor de 18e verjaardag is vastgesteld maat om bepaalde redenen uitgesteld dat zij dat dan vergoeden. Helaas voor u nu niet het geval. De meeste verzekeringen vergoeden geen implantaten in een betande kaak.
do, 05/18/2023 - 12:40 Permalink