spoed tandarts vergoed?

Author:
mariusjunior
Posted:
vr, 04/07/2023 - 21:41
Ik heb een tandartsverzekering bij DSW.

Ik overweeg een spoedtandarts. Mijn eigen tandarts is niet te bereiken.
Maar als ik op de site kijk van DSW, dan worden bij spoedbehandelingen alleen ongevallen en dergelijke vergoed, en wortelkanaalbehandelingen.

Maar ik weet toch niet of ik een wortelkanaalbehandeling nodig heb?

Ik verga van de pijn, maar dat is misschien alleen omdat er een nieuwe vulling in moet.
Maar als dat niet vergoed wordt, kan ik die 100 euro ofzo niet betalen.

Hoe zit dat? Of kan je dat ook gewoon declareren?
Tandarts_Richa…

Vaak wordt de spoed dienst in avond en weekend de toeslag niet vergoed. Hangt v uw verzekering af. "Vanuit de basisverzekering krijg je geen tandartskosten vergoed. Spoedeisende zorg zoals een spoed tandarts wordt ook niet vanuit de basisverzekering vergoed." "Vergoeding spoedgevallen
Bij vreselijke kiespijn is het natuurlijk ontzettend fijn als je hier gelijk vanaf geholpen kunt worden voordat het ondragelijk wordt. Maar dit kan wel grote kosten met zich mee brengen. Het is fijn als je hiervoor een vergoeding kan ontvangen en zonder al te hoge kosten spoedeisende zorg kan krijgen. Wanneer worden de kosten van een behandeling bij een spoedgeval vergoed door jouw verzekeraar?

Basispakket
De kosten van spoedeisende zorg worden helaas nooit gedekt bij een basisverzekering. Als je in het buitenland bent en je spoedeisende zorg nodig hebt dan wordt deze vaak wél vergoed door de basisverzekering. Lees hier meer over de vergoeding van tandheelkundige behandelingen in het buitenland.

Aanvullende tandartsverzekering
Vanuit de aanvullende verzekering wordt de spoedeisende zorg voor een tandheelkundige behandeling wel vergoed door verzekeraars tot een maximum bedrag. Dit maximum bedrag verschilt weer per verzekeraar. Hier een overzicht van een aantal tandartsverzekeringen met de maximumbedragen die voor vergoeding in aanmerking komen bij spoedeisende zorg.".
vr, 04/07/2023 - 21:55 Permalink