H35 moeizaam trekken?

Author:
1999sher
Posted:
do, 04/04/2024 - 13:38
Hoi iedereen,

Enkele weken terug zijn er bij mij twee kiezen getrokken, element 17 en 27.
De behandeling verliep vlot, zo'n 20 minuten later stond ik weer buiten en was ik twee kiezen armer. Er bleek wel een ontsteking met pusvorming onder de kiezen te zitten, maar hier kwamen ze pas achter toen de kiezen er al uit waren. Dit behoefte dan ook geen verdere behandeling. Ook is er niet gesneden, geboord, gehecht of wat dan ook.

Is het dan terecht dat de tandarts twee keer H35: moeizaam trekken tand of kies met behulp van chirurgie declareert? Er is namelijk geen chirurgie aan te pas gekomen. Kan iemand uitleggen wat er dan moeizaam is aan twee kiezen die er binnen een paar wrikken uit zijn?
Tandarts_Richa…

Ik was er niet bij dus kan niet beoordelen of het een moeilijk extractie was of niet.
H35 Moeizaam trekken tand of kies behulp van chirurgie
Een chirurgische verwijdering van een tand of kies waarbij tenminste twee van de onderstaande zaken zijn uitgevoerd: splitsen van de wortel(s), wegboren van kaakbot of het opklappen van het tandvlees (mucoperiostale opklap).
Ik kan heel snel een H35 uitvoeren.. Hierboven de beschrijving wanneer een H35 gedeclareerd mag worden. U kunt ook met uw tandarts overleggen. Die heeft het uitgevoerd en moet kunnen verklaren waarom een H35 gedeclareerd is,
do, 04/04/2024 - 23:34 Permalink