Pijnlijke tandvlees tussen twee kiezen

Author:
Mia_
Posted:
di, 07/09/2024 - 06:50
Goedemorgen,

Zoals het onderwerp het al aangeeft: ik heb een stukje tandvlees tussen twee kiezen dat pijnlijk is en bij stokeren bloedt het lichtelijk ook. Een van de kiezen is gevuld met amalgaamvulling en in deze kies zit er ook een barst. Mijn vraag is: kan een gebarsten kies met vulling pijnlijk ontstoken tandvlees veroorzaken? Bij de rest van het tandvlees geen last van pijn.

Bedankt alvast voor het antwoord.

Met vriendelijke groeten,

Mia
Tandarts_Richa…

Een gebarsten lekkende vulling is moeilijk schoon te houden. Daar kunnen bacterien in blijven die een ontsteking kunnen veroorzaken. Maar waarom wordt die gebarsten vulling dan niet vervangen. Overleg met de mondhygienist wat de beste reiniging methode voor die plek is.
di, 07/09/2024 - 22:14 Permalink
Mia_

Bedankt voor uw reactie.

De vulling is nog niet vervangen, omdat ik verder geen last heb van die kies. Ik kan dus normaal eten en heb tijdens het eten geen pijn. Alleen bij het rageren/stokeren, dus alleen bij aanraking is het bij die ene kies met vulling heel pijnlijk.

Maar begrijp ik u goed: een kapotte vulling kan dus wel tandvleesontsteking veroorzaken? Want als dat zo is, dan ga ik dat gelijk laten vervangen.

Met vriendelijke groeten,

Mia
di, 07/09/2024 - 23:40 Permalink