Ontsteking?

Author:
Kevin24
Posted:
ma, 02/12/2024 - 15:05
Hoihoi goedemiddag,
Allereerst mijn excuses als ik mijn vraag in de verkeerde afdeling post. Al sinds een paar dagen heb ik een bruin/donkerbruin/grijze (ik weet ook niet hoe ik het kleurtje als beste kan omschrijven, excuus) rand om mijn kies. Het doet verder geen pijn tijdens het nuttigen van koude/warme hapjes en of drankjes. Het bloedt ook niet overdag, ook niet tijdens het poetsen. Echter als ik de druk met mijn borstel opvoer, jeukt het een beetje, anders voel ik er niks van. Verder rook ik niet en drink ik ook geen koffie.

Ik hoop dat jullie mij kunnen vertellen of ik me zorgen moet gaan maken en wat dit verschijnsel precies is.

Alvast super bedankt voor jullie antwoorden en hulp.
Attach
Kevin24

Hartstikke bedankt voor uw snelle reactie, advies en geruststelling! Ik zal zeker morgen even contact opnemen met mijn tandarts en het na laten kijken. Weet u misschien wat precies de donkerbruine/grijze/donkerpaarse lijntje verklaard? Ben er wel nieuwsgierig naar.
ma, 02/12/2024 - 21:10 Permalink
Kevin24

Nogmaals hartstikke bedankt voor uw snelle terugkoppeling. Ik heb opnieuw geprobeerd om een paar keer een foto ervan te nemen, maar telkens ziet het er niet duidelijk uit. Helaas lukt het zo niet met een camera. Ik zal vandaag contact opnemen met mijn tandarts voor een afspraak. Hierbij dank ik u nogmaals voor uw tijd en hulp.

Verder wens ik u een fijne dag toe.
di, 02/13/2024 - 11:40 Permalink
Kevin24

Goedemiddag beste Richard,
Zoals afgesproken hierbij een update.

Dat donkerbruine/grijze/donkerpaarse randje blijkt tandsteen te zijn, niks ernstigs gelukkig. Blijkbaar is het verkleurd of kan tandsteen er dus ook zo uitzien. Er zat ook een hele kleine witte rondje/bultje. Er was een röntgenfoto gemaakt, maar ook daarop geen aanmerkingen.

Misschien ook eventueel handig voor toekomstige forumlezers/forumleden.
Ik had afgelopen week gedurende 2 dagen last van mijn enelaatste kies rechtsboven. Ik had zegmaar een steekgevoel wat af en toe kwam. En dan voor eventjes. Voor de rest geen pijn. Ook niet tijdens het eten, drinken en poetsen. Het bloedde ook niet, maar inmiddels is dat gevoel weg. Voor mijn tandarts was de oorzaak moeilijk te achterhalen, omdat het er keurig uit zag en hij ook niks op de röntgenfoto kon zien. Wellicht een tijdelijke irritatie? Ik zou het niet weten. Ik dacht ik deel dit ook even voor de zekerheid, mocht er een lezer zijn met soortgelijke klacht, hoeft hij/zij niet gelijk in de stress te schieten.

Nogmaals bedankt voor uw snelle antwoord, tijd en hulp.

Nog een fijne dag en eventueel werkze toegewensf.

Groetjes,
Kevin
ma, 02/19/2024 - 12:49 Permalink
Kevin24

U ook bedankt voor uw hulp en informatie. Inderdaad gelukkig niks ernstigs. Nee snap ik, het is ook best lastig te fotograferen. Ik had toen destijds nog een paar pogingen gewaagd, maar alle foto’s waren niet scherp/duidelijk genoeg. Bedankt voor de tip.

Groetjes,
Kevin
di, 02/20/2024 - 15:05 Permalink