Mond en tong na amoxicilline met clavulaanzuur ontstoken keelamandelen

Author:
Annie1974
Posted:
zo, 06/09/2024 - 11:18
Ik heb amoxicilline met clavulaanzuur gekregen vanwege ontstoken keelamandelen. Heel erg ziek geweest. Afgelopen woensdagmiddag laatste pil genomen. Ben wel opgeknapt, maar moe en mijn mond en tong (is ook gelig) voelen niet echt fijn. Voelt prikkelend , branderig? Soms met slikken raar gevoel. Ik wil graag mijn mondflora weer hersteld hebben. Welke probiotica gewoon om te eten helpen hierbij? Geen tabletten dus. Graag ook welk merk. Maakt niet uit of yoghurt of drank is.
Tandarts_Richa…

Sorry geen idee... wel tong altijd mee poetsen min 2x pd.
"Probiotica kunnen helpen de mondflora in balans te houden. Het idee is dat grote aantallen van deze goede bacteriën de schadelijke bacteriën in de mond verdringen. Het onderzoek naar de rol van probiotica bij mondgezondheid staat, zeker in vergelijking met darmgezondheid, nog in de kinderschoenen.17 feb 2010"
"Hoe kun je de mondflora herstellen?
Wat je kunt doen om je mondflora gezond te houden of te herstellen. Een open deur, maar het belangrijkste is natuurlijk een goede mondhygiëne. Poets je tanden minimaal 2 keer per dag en gebruik een keer per dag flosdraad of een tandenstoker. Eet drie hoofdmaaltijden op een dag en maximaal drie keer een tussendoortje.3 dec 2018"
"Wat is een goede natuurlijke probiotica?
Voedingsmiddelen die probiotica bevatten zijn o.a. yoghurt, kefir, salami, brie, zuurdesembrood, augurken en tempeh. Er zijn twee hoofdtypen probiotica: bacteriën en gisten. Probiotische bacteriën zijn kleine, eencellige bacteriën."
Google verder
zo, 06/09/2024 - 12:38 Permalink