Abces aan tandvlees lijkt niet weg te gaan

Author:
mandjescharles
Posted:
di, 06/04/2024 - 09:20
Hey allemaal!

Ik heb een tijd rondgelopen met een kapotte tand. Daar heb ik uiteindelijk ook een ontsteking aan ontwikkeld. De tand deed pijn en er vormde zich een abces aan het tandvlees. Ik ben hiervoor al bij de tandarts geweest. Op het moment van mijn afspraak was er geen abces meer zichtbaar op mijn tandvlees maar wel een ontsteking aan het wortelkanaal (als ik het goed begrepen heb). Ze hebben geloof ik mijn zenuw weggehaald, het wortelkanaal behandelt en er een tijdelijke vulling ingestoken. Daarnaast heb ik ook antibiotica gekregen.

De dag na mijn afspraak was de abces terug aanwezig. Ik neem trouw mijn antibiotica maar het lijkt niet beter te worden. Ondertussen neem ik al 4 dagen antibiotica en heb ik nog maar 2 pillen over voordat ik het helemaal heb uitgenomen. De abces lijkt echter niet minder te worden.

Hebben jullie alvast advies over wat er nog gedaan kan worden? Of moet ik nog even gedult hebben?

Ik ging zeker de tandarts terug contacteren als het niet weg was en de antibiotica is op. Maar ik hoor in de tussentijd graag van jullie
Tandarts_Richa…

Het duurt soms 3-4 dgn voordat een kuur gaat werken. Het is geen aan en uit knop zodat alles gelijk weg is. Waarom zo lang met een kapotte tand/kies doorgelopen. Kapot is altijd iets aan doen, zo snel mogelijk. Hebben ze een wortelkanaal behandeling gestart??? en definitief afgemaakt??? zo niet..Hier op het forum vaak antwoord op gegeven...7 dgn na definitief afbehandelen v e wkb moet het ongemak ver weg zijn. Wanneer is de volgende afspraak??.
di, 06/04/2024 - 22:27 Permalink
mandjescharles

Ik ben vorige week vrijdag met de antibiotica begonnen, dus dat zijn ondertussen al 6 dagen. De volgende afspraak was origineel pas op 12 juli geplant. Tja waarom zo lang met een kapotte kies gelopen, het ging financieel allemaal even niet. De vorige keer dat ik met een kapotte kies ging heeft het me €500 euro gekost. En die afspraak op 12 juli zou in dezelfde prijsklasse zijn.

Wat ze precies hebben gedaan durf ik niet met zekerheid te zeggen. Ik geloof dat ze de tand hebben ontzenuwed, en medicatie in de wortel hebben gedaan en een tijdelijke vulling er in gestoken. Ik vermoed dat het afmaken/de gehele wortelkanaal behandeling pas op die afspraak van de 12 juli zou gebeuren. Maar dat durf ik dus niet met 100% zekerheid te zeggen.

Ik vertrouwde het allemaal toch niet echt helemaal en heb gisteren toch even naar de tandarts gebeld voor de zekerheid. Ik mag straks even terug gaan dan gaan ze er naar kijken.
do, 06/06/2024 - 08:18 Permalink