Schietende pijn van linker boven tand naar hoofd

Author:
anonymous03
Posted:
di, 04/02/2024 - 01:53
Hi, sinds vorige week woensdag heb ik een helse pijn in mijn linker boven tand/kies. Ik was met been plastic tandenstoker aan het stokeren end kreeg plots een hele helse pijn die bonkt klopt end (om het beste te beschrijven) aanvoelt als een nare brain freeze. Dit blijft door komen als ik mijn linker wang wil bewegen of wil lachen. Hierdoor kan ik amper tot niet eten en ben ik zeer getraumatiseerd door de pijn die bij elke beweging wel terug kan komen. Nou moet ik erbij zeggen dat mijn linker bovenste verstandskies er nog is en nogal gebroken is maar hier geen last van heb. Ook ben ik doodsbang voor een bezoekje aan de tandarts, alhoewel ik die morgen (3-4-2024) wel ga zien. Enig idee wat dit kan zijn zodat ik een beetje kan begrijpen wat er wellicht aan de hand kan zijn?
Tandarts_Richa…

Om een oordeel te kunnen geven heb ik meer informatie nodig ( x-foto etc) . Laat uw tandarts het beoordelen. Uitstel kan meer problemen geven. ....Uw verstand kies gebroken??...U wacht met uw auto ook totdat u tegen een boom bent gereden voordat u het mankement v d remmen v uw auto laat nakijken....U begrijpt wat ik bedoel...niet uitstellen .....of repareren of verwijderen, wat het beste is.
di, 04/02/2024 - 23:38 Permalink
anonymous03

Dank voor uw reactie, dokter. Dat klopt. Ik ben inmiddels terug van de tandarts en het blijkt te zijn dat mijn gebroken verstandskies zodanig open is dat het zenuw blootgesteld is. Dat verklaart de pijn. Inmiddels een verwijzing gekregen naar de kaakchirurg en in afwachting voor een afspraak. Ik ben zo zenuwachtig voor de extracties. Kunt u misschien aan de hand van de foto mij een beetje uitleggen hoe dit zal gaan? Het gaat om de linkerkant van mijn mond zowel boven als beneden. Zodra de eerste extracties gedaan zijn kan ik de laatste 2 wel aan denk ik. U kunt het vast wel begrijpen hoe eng dit kan zijn voor iemand die dit nog nooit of in de buurt van die nog nooit heeft meegemaakt.
Attach
ma, 04/08/2024 - 14:54 Permalink
Tandarts_Richa…

Ik zou een afspraak maken om alle 4 de verstand kiezen te verwijderen. Eerst links dan rechts. Links zou ik zelf ook kunnen doen en ik doe alleen de eenvoudige. Verdoven...wrikken...en het is eruit. Onder wat lastiger dan boven. Zo zal het waarschijnlijk ook met rechts boven gaan. Enige waar wat meer inspanning nodig zal zijn is rechts onder. KC moet even kijken of dat niet in twee zittingen gedaan wordt. Eerst de kroon gedeelte...afwachten en als wortel gedeelte uitgegroeid is ,,tweede deel. Dit ivm de ligging dicht bij de onderkaak hoofd zenuw. Maar verdoofd is verdoofd. U voelt alleen dat wij bezig zijn maar mag geen pijn voelen. Indien wel.... even aangeven en er wordt bij verdoofd. Heb vertrouwen in de KC...zij doen nikets anders, dagelijks. Trekken voor hen is net als vullen voor ons.
ma, 04/08/2024 - 22:23 Permalink