pijnlijk tandvlees na plaatsen vulling

Author:
Ruben Hertsenberg
Posted:
zo, 07/07/2024 - 13:20
Hallo,

Afgelopen week merkte ik dat bij mijn achterste onderste kies de vulling eruit ging bij het poetsen van de tanden. Erg gevoelig om dan nog te drinken!

Afspraak gemaakt bij de tandarts de dag erna, deze ging eerste verdoven op een manier die ik nog niet eerder heb meegemaakt. Ik kreeg verschillende prikjes, en de vloeistof kwam uit de injector met een knopje ipv traditionele manier. Afijn, de tandarts begon met het schoonblazen van de kies, maar ik gaf direct aan dat de pijn nog goed voelbaar was. Nog wat extra verdoving. Daarna begon het werk, opvallend was dat de tandarts met een draadje het tandvlees beetje wegduwde.

De hele behandeling heeft al met al zo'n 30 minuten geduurd (eenvlaksvulling), best lang. Ik had weinig pijn daarna, echter 3 dagen geleden merkte ik dat het tandvlees achter de achterste kies (het tandvlees waar ooit de verstandskies zat) dik begon te worden en pijnlijk. Nu slik ik 2 x 400 ibuprofen en heb ik nauwelijks last.

Weet iemand wat dit kan zijn en of dit normaal is?
Tandarts_Richa…

Wat zegt uw tandarts. Dat lijkt mij stap een. Eenvlaksvulling. Lijkt mij aan de wangzijde en rand onder uw tandvlees vandaar het draadje om het toegankelijk en droog te houden. Het is normaal dat als u pijnstilling gebruikt de gevoeligheid weg gaat. Overleg met uw tandarts die kent de situatie.
zo, 07/07/2024 - 22:53 Permalink
Ruben Hertsenberg

Bedankt voor jouw antwoord.
Tandarts nog niet gevraagd, ik weet namelijk niet zeker of ik ja zeg op het eventuele verzoek om langs te komen omdat ik toch enkele vragen heb of de behandeling wel volgens de wet der kunsten is verlopen. Het verdoven met meerdere prikjes, en dat tot tweemaal toe omdat de eerste serie prikjes niet ertoe leidde dat de kies geheel verdoofd werd.

Het goede nieuws is dat het al begint af te zwakken, na 4 dagen. Ik denk dat contact niet meer nodig is. Misschien toch eens een andere praktijk gaan zoeken waar niet continu personele wisselingen zijn.
ma, 07/08/2024 - 22:57 Permalink
Tandarts_Richa…

Dt wilde ik idd aangeven . Nu gebruik gemaakt v intraligemantaire anesthesie. Een methode die door vele tandartsen gebruikt wordt. Niks mis mee . Zo ook retractie draadje om het werkgebied beter toegankelijk te maken en eventuele bloeding te stoppen. Chapeaux. En helaas, wen er maar aan. Door het gigantisch tekort aan tandartsen is er vaak een wisseling en door het vergroten v praktijken door ketens steeds minder een vaste tandarts. En vaak ook buitenlanders. Kijk het nog even aan . Bij twijfel contact tandarts.
ma, 07/08/2024 - 23:47 Permalink