Pijn tandvlees

Author:
sandra1980
Posted:
ma, 05/20/2024 - 21:42
Hoi, ik zou graag wat advies willen, want ik weer het inmiddels niet meer.
Ik heb last van een zeer pijnlijke tandvleesrand bij tand/kies 34(links onderin)
Een half jaar geleden heb ik daar een gaatje laten vullen waarna ik veel pijn bleef houden, voornamelijk ook de tandvleesrand!
Hierop is toen een wkb gestart en de klachten waren meteen weg, deze is in januari afgemaakt(zonder verdoving, had geen enkele pijn er meer aan).
Een maand geleden kreeg ik wederom veel pijn aan het tandvlees, hierop is een foto gemaakt en verder niks op te zien, ook tikken enz deed geen pijn. De hele tandvleesrand is schoongemaakt en toen zakte de pijn af en was daarna weg.
Nu heb ik sinds 2/3 dagen weer een ontzettende pijnlijke tandvleesrand daar, zelfs met aanraken begin ik al te jodelen en begint het helemaal te ‘kloppen’.
Hoe kan dit nu komen? Het is helemaal schoongemaakt en daarna ook een maand dus geen last van gehad en daarna komt het gewoon weer terug, wordt hier ontzettend moe van.
sandra1980

Hoe kan ik erachter komen of er een breuk in de wortel zit?
De wkb is destijds gedaan nadat ik pijn bleef houden met het gaatje vullen.
Ik had geen pijn met koud/warm of tikken enz, alleen de tandvleesrand was heel pijnlijk wat niet weg ging.
Op de foto was nooit iets te zien, ook niet op de foto van 4 weken geleden.
De tandvleesrand is niet overal pijnlijk, alleen de rand aan de zijkant, dus een bepaalde plek. Ik heb de 35 en 36 niet, 35 vanwege ortho redenen en 36 is een plan voor met implantaat)moet alleen nog even doorsparen).
Dus de hele rand aan de zijkant is vrij dus daarom snap ik ook niet waarom het elke keer terug komt. Maar als er een breuk in zit dan had de tandarts dat ook wel opgemerkt toch?
ma, 05/20/2024 - 23:17 Permalink
Tandarts_Richa…

Een breuk is niet altijd duidelijk te vinden. Meestal te vinden als er lokaal een diepe "pocket"te meten is. Mogelijk zou de vulling vervangen misschien een oplossing zijn. Maar zonder aanvullend onderzoek voor mij niet te adviseren.
di, 05/21/2024 - 23:31 Permalink