kies afgebroken en vulling eruit

Author:
Marjolein@@
Posted:
vr, 06/07/2024 - 12:43
Bij mijn kies rechtsonder die jaren geleden een wortelkanaalbehandeling heeft gehad. Er zitten ook metalen pinnen in. Bij die kies zijn stukken afgebroken en daarna verschillende gedeeltes van de vulling eruit gegaan. nu zit er een groot gat. Het is erg lastig om direct naar de tandarts te gaan vanwege werkzaamheden aan mijn woning (door verhuurder) waardoor ik thuis moet blijven. Kan het kwaad als ik een week of twee/drie wacht? Of is er kans dat de zenuw open komt te liggen? Of dat e.e.a. gaat ontsteken o.i.d. Is er iets mogelijk om het zelf tijdelijk even op te vullen? Of een korte afspraak te hebben en voor nu even een soort simpele noodvulling erin te laten doen? Graag uw reactie.
Tandarts_Richa…

Als er stukken afbreken dan zsm de tandarts laten beoordelen wat ermee gedaan moet worden, is makkelijker dan als de hele vulling eruit is.. Als de vulling eruit is en de zenuw kamer is bloot.....elke dag dat het open is geeft 1 mm her infectie in de kanaal . Te lang wachten verhoogt de kans op noodzaak her behandeling wkb. Dus niet wachten, indien nodig/mogelijk noodvulling zodat het in ieder geval gesloten is en kans op her infectie beperkt wordt.
vr, 06/07/2024 - 13:39 Permalink
Tandarts_Richa…

Een vulling moet iedere tandarts kunnen doen. In dit geval, indien een her wkb gedaan moet worden door een endodontoloog en indien daar niet mogelijk dtuurt de endodontoloog door. Zou wel haast maken met het vinden v e tandarts, er is een gigantisch tekort. In welk regio woont u en hoe lang geleden is uw tandarts gestopt. Is er geen opvolger???,
vr, 06/07/2024 - 17:12 Permalink