Hulpvraag over pijnlijk/brandend/jeukend gevoel in mond

Author:
Maarten123@
Posted:
di, 05/21/2024 - 15:49
Hallo allemaal,

Voor het eerst stel ik een vraag op dit forum in de hoop dat jullie kunnen meedenken over de oorzaak en oplossing van mijn probleem. Ik word namelijk gek van de (hoofd)pijn en wil dat het probleem zo spoedig mogelijk wordt opgelost. Hieronder een beschrijving van de situatie.

Een paar weken geleden kreeg ik last van veel pijn en ben ik driemaal naar de tandarts geweest. Eerst naar een spoedtandarts en daarna tweemaal naar mijn eigen tandarts.

De spoedtandarts dacht dat ik last had van licht teruggetrokken tandvlees door te hard poetsen, waardoor een tandhals bloot zou liggen. Hij was echter verbaasd over de mate van pijn die ik omschreef, omdat dit niet bij licht teruggetrokken tandvlees paste. Hij adviseerde rustiger te poetsen met Elmex Sensitive en een zachtere borstel te gebruiken.

Toen de pijn na enkele weken niet wegging, ben ik naar mijn eigen tandarts gegaan. Hij schreef een ibuprofen-kuur 600 mg van één week voor, wat de pijn enigszins verlichtte, maar het pijnlijke/jeukende/brandende gevoel bleef.

Een week later moest ik terugkomen. De derde keer heeft de tandarts veel tandsteen en tandplak verwijderd. Om alle tandsteen en tandplak weg te krijgen moest de tandarts redelijke tekeer gaan. Na deze derde tandartsafspraak was het pijnlijke/brandende/jeukende gevoel nagenoeg direct weg. Ik was dan ook in de veronderstelling dat het probleem opgelost was, want de pijn was volledig weg.

Afgelopen donderdag, precies drie weken na mijn laatste tandartsbezoek, kwam de pijn echter terug op precies dezelfde plek in mijn mond. Oftewel weer hetzelfde pijnlijke/jeukende/brandende gevoel op exact dezelfde locatie.

Hier nog wat extra (misschien relevante) informatie:
- Het gevoel zit bij de derde kies rechtsboven aan de wangzijde. Deze kies wordt volgens mij de eerste grote kies (molenaar) genoemd.
- Ik ben 27 jaar oud en heb nog nooit gaatjes gehad en heb daarom ook geen vullingen.
- Er zijn tweemaal foto's gemaakt, zowel door de spoedtandarts en mijn eigen tandarts, maar daarop waren geen gaatjes of ontstekingen te zien.
- Het pijnlijke/brandende/jeukende gevoel is constant aanwezig. Koud of warm eten/drinken maakt geen verschil en het doet niet extra pijn tijdens het eten.
- Ik poets tweemaal per dag met een elektrische tandenborstel en rag elke avond.
- Het pijnlijke/brandende/jeukende gevoel veroorzaakt ook hoofdpijn, die amper tot niet weg te nemen is door Ibuprofen 400 driemaal per dag te slikken.
- Er is niets bijzonders te zien aan de kies of het tandvlees. Het tandvlees heeft een normale kleur, is niet gezwollen en bloedt niet tijdens poetsen of raggen.

Heeft iemand een idee wat de oorzaak kan zijn? Uiteraard ga ik ook terug naar mijn tandarts, maar ik hoop dat iemand hier misschien een goede reden voor het probleem heeft.

Alvast bedankt!
Tandarts_Richa…

Sorry maar zonder aanvullend onderzoek kan ik hier niets zinnig over zeggen. Laat uw tandarts nogmaals beoordelen en indien hij dat niet weet dan een verwijzing naar de kaakchirug of ander specialist waar uw tandarts denkt dat het beste kan worden ondergebracht.
di, 05/21/2024 - 23:27 Permalink