2 verschillende tandartsen, 2 verschillende meningen. Wat te doen?

Author:
Gizmo86
Posted:
wo, 05/22/2024 - 10:14
Sinds begin dit jaar heb ik last van mijn 1 na achterste kies in mijn linker onderkaak.

Vorige maand bij een vervangende tandarts geweest, die zei dat ik klemde en dat de zenuw waarschijnlijk geïrriteerd is.
Die heeft een foto gemaakt en zag dat er een grote vulling zat welke 4 jaar geleden is geplaatst. Vlakbij de zenuw.
Zijn mening was wortelkanaalbehandeling. Dit soort dingen zouden nooit goed komen en je kan beter de ergste pijn voor zijn ivm een betere uitkomst.
2 weken later afspraak bij mijn eigen tandarts voor een wortelkanaalbehandeling.

Ze tikte op de kies, deed geen pijn. Kou test, deed pijn maar was echt binnen een seconde weer weg. Ze vroeg naar mijn pijn, ik zei het zeurt en af en toe wat steekjes, maar soms ook uren niet en snachts geen last. Op de foto zag ze idd de grote oude vulling, maar geen ontsteking oid.
Ze wou geen wortelkanaalbehandeling doen. Ze heeft een scan gemaakt voor een bitje en wilt dat eerst aankijken. Omdat ze denkt dat de kies zichzelf nog kan redden als ik niet meer klem.

Nu moet ik daar nog 2 weken op wachten.

De pijn is inmiddels iets erger geworden. Maar nog geen paracetamol waardig. Af en toe steken, maar nog steeds soms uren geen last.

Omdat die 1e tandarts heel stellig was dat wachten met een wortelkanaalbehandeling niet slim zou zijn omdat als ik met veel pijn binnenkom de behandeling pijnlijker zou kunnen zijn en de uitkomst minder, ben ik nu heel bang om te wachten.

Maar mijn eigen tandarts is dan weer mijn eigen tandarts.

Kan mijn eigen tandarts gelijk hebben en kan mijn zenuw nog herstellen met een bitje of ben ik dom dat ik wacht met een beetje pijn.