opalescence treswhite en roken

Author:
Annemieke85
Posted:
za, 03/05/2011 - 18:34
Sinds twee dagen ben ik begonnen met de thuisbleekset van opalescence treswhite 10%. In de gebruiksaanwijzing staat dat je tijdens het bleken niet mag roken en eten. Maar over roken na de behandeling staat er niets, ook niet over het eten en drinken van verkleurende producten. Op internet vindt ik vooral vaagheden en tegenstrijdigheden.

Tandarts, weet u hoelang je na een bleeksessie van een uur, met opalescence treswhite supreme 10%, niet mag roken?
En hoelang je de verkleurende voedingsmiddelen moet laten staan?

Bedankt!
Lieneke

Als je straks weer gaat roken, maakt uit hoelang erna, wordt je net een duo-punoti. De rookaanslag gaat nog meer opvallen op die spierwitte tanden en je tanden worden in razendsnel tempo weer geel. Dus inderdaad...stoppen met roken. Er is geen goede reden om te blijven roken.
zo, 03/06/2011 - 09:23 Permalink
Annemieke85

Haha, ja dat lijkt mij de beste oplossing, maar wel een onhaalbare. Daarbij bleek ik mijn tanden omdat ik rook, anders waren ze niet geel geweest, en hoefde ik ook niet te bleken.

Ik was eigenlijk meer benieuwd naar een antwoord waar ik wat meer aan heb. Ik weet dat het voor een bleekbehandeling in de kliniek meestal neerkomt op 24 uur niet roken. En twee weken geen koffie, rode wijn etc. Omdat dit een veel minder intensieve/agressieve behandeling is lijkt het mij dat het glazuur sneller weer uithardt dan in 24 uur. Helemaal aangezien ik de behandeling eens per 24 uur dien toe te passen. Misschien kan ik mijn vraag beter anders formuleren:

Hoelang duurt het voor het tandglazuur weer uitgehard is na een behandeling van 60 minuten met opalescence treswhite 10%?

Nogmaals bedankt.
zo, 03/06/2011 - 09:51 Permalink
vV

maar wel een onhaalbare
b-u-l-l-s-h-i-t-t.....

sorry, maar alles is al gezegd eigenlijk, maar waarom luisteren...Nee wij vertellen niet wat u WILT horen, maar wat u MOET horen...

succes met stoppen, niets onhaalbaars aan, velen zijn u voorgegaan.
Mijn vader rookte ooit 2 pakjes per dag (zonder filter) ... is van een op andere dag gestopt (nog in een periode met best wel stress eigenlijk ook, weet ik nu achteraf), zonder hulp van artsen, zonder nicotine kauwgom of pleisters, gewoon met wilskracht . Wat is dat toch tegenwoordig....
zo, 03/06/2011 - 12:49 Permalink
Spiegeltje

Definitief stoppen met de ernstige verslaving roken kan, zo blijkt, natuurlijk heel lastig zijn. Wet weten ook niet hoe vaak TS het al heeft geprobeerd zonder succes. Stoppen is voor de ene persoon gemakkelijker dan voor de andere.

Het probleem is verder dat veel mensen geen echt inzicht hebben in de ernstige gevolgen van het roken voor de gezondheid en een belangrijke oorzaak van vroegtijdig overlijden. Zou dat er wel zijn, dan is druk maken over witte tanden denk ik het laatste zijn wat in je hoofd opkwam. En was men beter gemotiveerd om er definitief mee te stoppen. Alhoewel nog niet zo heel erg lang geleden zelfs longartsen een asbak op het bureau in de spreekkamer hadden staan (voor eigen gebruik). Is nu niet meer voor te stellen natuurlijk.

Ik vraag me trouwens af of je zo lang moet wachten (2 weken) alvorens weer te beginnen met roken. Dat kan ik me niet echt voorstellen. De bijsluiter vermeldt dat ook niet.
zo, 03/06/2011 - 18:48 Permalink
Annemieke85

De bijsluiter vermeld hier helaas niets over, alleen dat het niet tijdens het bleken mag. Lijkt mij nogal logisch.

Omdat ik mij dus ook niet voor kan stellen dat je zo lang niet mag roken stelde ik deze vraag hier. Helaas wordt er geen echt antwoord gegeven, alleen een waarde oordeel..
Daarnaast is de vraag of ik moet stoppen met roken niet de vraag die ik stelde.

Ik heb deze bleekmethode op aanraden van mijn eigen tandarts gekozen. Ik zal ook wel aan hem vragen hoe het zit met dat roken.

By the way, nu wacht ik na het bleken steeds een uur of langer met roken. En dat gaat goed voor zover ik dat kan zien. (Mijn tanden worden niet heel snel geel ofzo.)

Mondhygiëniste bedankt dat u mijn vraag wel serieus beantwoordt!

PS: Tandarts, knap van uw vader, hij heeft blijkbaar een sterkere wilskracht dan ik.. Maarja hij is dan ook een heel ander individu..
ma, 03/07/2011 - 11:13 Permalink
robinson

Mijn mening.
Bij patienten die roken bleken we liever niet.
Na een maand zijn de tanden weer geel en weet de patient niet dat dit dus voor het bleken vermeld is.
Tegenwoordig worden er bij onze implantoloog ook geen implantaten meer geplaatst bij rokers.
Goede zaak imho.

ps.
Snap overigens niet dat uw eigen tandarts u dit niet verteld heeft.
ma, 03/07/2011 - 12:02 Permalink
vV

+1

bij een roker bleken we niet. punt. inderdaad vreemd dat uw tandarts de nadelen van bleken en gewoon doorroken niet heeft verteld.
dweilen met de kraan open zeg maar. zonde van uw geld ook nog eens.

en wat betreft de rest: u vraagt misschien niet om een oordeel over uw verslaving, maar u stelt vragen aan artsen . En dan ben ik het aan u verplicht u op een aantal zaken te wijzen. Doe ik ook bij mijn patienten die roken, krijgen nog een foldertje mee, kunnen ze niet zeggen dat ze niet weten wat roken nog meer doet voor (of eigenlijk tegen...) de mondgezondheid. Verkleuring is wel het minste probleem namelijk. Dat u dat allemaal niet wilt weten , of erkenne, of het al weet maar het niet nog een keer wilt horen is mijn probleem niet, ik vertel het lekker toch nog een keer. Is het niet voor u dan voor anderen die hier meelezen, daar is het een openbaar forum voor.
ma, 03/07/2011 - 13:14 Permalink
vV

jammer dat gewoon de waarheid en feiten vertellen gelijk als onaardig bestempeld wordt...Ik geef slechts reactie op uw eigen vraag en uw reactie (en manier waarop u dat doet).

Jammer ook dat u niet gelijk naar degeen toegaat die u deze dingen eigenlijk allemaal had moeten en in ieder geval had kunnen vertellen namelijk de eigen tandarts. Heeft u voor betaald namelijk...
Voorlichting over dit soort basale zaken hoort er namelijk gewoon bij.
ma, 03/07/2011 - 15:45 Permalink
Annemieke85

Ik heb u op een hele beleefde manier een vraag gesteld en krijg een bot antwoord terug.. Als u dat normaal vindt, oke, maar ik vind dat niet, en ben zo vriendelijk om u daar op een beleefde manier op te wijzen. Wat u daar mee doet is uiteraard aan u.
ma, 03/07/2011 - 16:14 Permalink
Annemieke85

Beste tandartsen en anderen. Jaren geleden ben ik dit topic gestart met een vraag. Inmiddels kan ik deze zelf beantwoorden zodat een ander er misschien nog iets aan heeft.

Ten eerste, na een thuis-bleekbehandeling met opalescense tres white mag volgens de fabrikant minimaal twee uur niet gerookt worden.

Ten tweede nog een reactie op de onzin die de tandartsen na mijn vraag hebben gepost.
1. Je tanden raken helemaal niet gevlekt door de combinatie van tanden bleken en roken.
2. De tanden worden helemaal niet weer geel binnen een maand. Ik heb al jaren plezier van het bleken. Zelfs nu, 6 jaar later, zijn mijn tanden nog steeds witter dan voor het bleken.

Het zou fijn zijn als jullie de vragen van mensen gewoon serieus beantwoorden. Daarvoor komen ze bij u. Niet om met allerlei onwaarheden om de oren geslagen te worden.

Bedankt.
do, 08/24/2017 - 21:39 Permalink
vV

Als antwoord op door Annemieke85

Het is fijn dat het bij jou geen negatieve bijverschijnselen heeft gehad en gewoon heeft gedaan wat het moest doen. Echter dit als conclusie trekken : <blockquote>Ten tweede nog een reactie op de onzin die de tandartsen na mijn vraag hebben gepost.
1. Je tanden raken helemaal niet gevlekt door de combinatie van tanden bleken en roken.
2. De tanden worden helemaal niet weer geel binnen een maand. Ik heb al jaren plezier van het bleken. Zelfs nu, 6 jaar later, zijn mijn tanden nog steeds witter dan voor het bleken.</blockquote> is echt zo fout...

Is net zoiets als zeggen dat zorgverleners het verkeerd hebben dat roken slecht is omdat je meerdere mensen kent die fors rookten en gewoon desondanks aan ouderdom overleden zijn en dat daaruit blijkt dat roken helemaal geen kwaad kan. Dat het bij een enkeling geen negatieve effecten heeft kan en mag je niet de conmclusie ui trekken dat degenen die de informatie gegeven hebben onzin aan het verkopen waren. Waarom zouden we trouwens??

De informatie die verstrekt is door ons klopt. En ja er zijn uitzonderingen op de regel, zoals jij blijkbaar, maar dat weet je pas achteraf....
Wat wij geschreven hebben is geen onzin, sta ik nog steeds achter, ook de manier waarop overigens.
Ik heb helaas in de praktijk de voorbeelden ervan rondlopen. Niet bij mij gebleekt, tegen advies in toch gedaan, elders.
Wanneer het echt gegarandeerd altijd geen kwaad zou kunnen zou ik niet tussen de 6 en 10.000 per jaar makkelijke netto omzet (dus zonder materiaal/techniekkosten) laten lopen....
Want dat komt per jaar ongeveer langs aan rokers die willen bleken. Dan heb ik het nog niet eens over de rest waar ik nee tegen zeg met dezelfde achtergrond (bv implantaten bij forse rokers).

Punt voor ons als zorgverlener, wat jij en vele anderen blijkbaar of niet weten en/of niet begrijpen, is dat wanneer wij toch betrokken zijn bij bleken (of andere behandelingen ) , omdat patiënt het graag wil en we het dan met vaststelling dat patiënt goed geïnformeerd is en mogelijke negatieve effecten accepteert, wij toch aansprakelijk zijn wanneer het mis gaat. Klinkt misschien krom maar werkt wel zo in het tuchtrecht.

en mbt opmerkingen over dat ik bot ben: ik ben liever duidelijk. Ik hoef niet zo nodig aardig gevonden te worden. Heeft mij ongevraagd fatsoenlijke beoordelingen opgeleverd op de diverse reviewsites, dus door de bank genomen zijn mijn eigen patiënten blij met mij en de manier waarop ik ze informeer en behandel, vind ik het belangrijkste. Die geven mij tenminste ook een bedankje, en dat is hier meestal ver te zoeken hoewel het weinig moeite kost. Zal er wel aan liggen dat het helaas heel vaak voorkomt dat men niet te horen krijgt wat men wil horen ,maar alleen wat wij kunnen en/of moeten vertellen. Wij doen als mondzorgverleners namelijk alles wat wij doen alleen maar voor het geld..
vr, 08/25/2017 - 10:06 Permalink
martijn10us

Wat wil je horen van ons? Wil je witte tanden of wil je roken? Als je allebei wil dan is stoppen met roken waar je zal moeten beginnen. Ohja en dat is niet zo moeilijk hoor. Men zegt wel dat roken een verslaving is maar van een nicotine verslaving ben je binnen 2 dagen vanaf. Het ergste is het patroon in je gedrag van het roken. Bijna iedere roker rookt op dezelfde momenten en dat is iets wat je aan moet pakken. Ik heb het gedaan met https://nustoppen.nl en ze hebben mij dat laten inzien. Opalescence blijft de manier om thuis echt goed te bleken maar het resultaat is echt beter zichtbaar als je voor altijd stopt. Succes Groeten Martijn
vr, 06/14/2024 - 16:51 Permalink