Ruimte tussen kroon en gehemelte.

Author:
Claartje van dā€¦
Posted:
ma, 02/19/2024 - 19:54
Hallo iedereen,

Na lang twijfelen door enorme angst voor de tandarts heb ik mijn voortanden laten vervangen door 4 kronen.(eigenlijk 2 aangezien het 2x2 kronen zijn).

Het was een behoorlijk traject. Na het afslijpen van mijn tanden bleek onder mijn (vanuit mij bekeken) meest linker voortand een ontsteking te zitten! Dit moest eerst opgelost worden!

Noodkronen gezet, aantal dagen later weer kapot gemaakt ivm die ontsteking, en een tijdelijke tand gemaakt met vulling.

Aantal dagen later er afgeslepen wat verschrikkelijke pijn deed aan mn andere, afgeslepen voortanden. Besloten een kroon te laten maken bij de tandtechnicus welke een half jaar zou moeten blijven zitten.

Deze bleven er om de twee dagen uitvallen waardoor we na 3 weken toch hebben besloten de definitieve kronen te plaatsen.
(Korte samenvatting van veel ellende)

Deze zijn nu 3 dagen geleden geplaatst. De rechter kant sluit voor mn gevoel niet goed aan op mijn gehemelte( aan de achterkant) ik voel ook een randje en als ik zuig, lijkt het alsof ik de kroon aanzuig. Dit blijf je uit automatisme uiteraard elke keer doen. Heel vervelend.

Toen de kroon net zat, en de tandarts tandsteen ging weghalen, zat hij bij dat punt ik sloeg zijn hand toen ook weg omdat het voelde alsof hij op mn stompje bij mijn zenuwen zat!

Nou is mijn vraag, hoort dit en trekt dit nog bij in mn gehemelte, kan ik zelf iets doen om dit te verhelpen? Of kan de tandarts dit makkelijk oplossen door er iets achter te plakken? Ik maak me zorgen het was zo een ellende afgelopen maanden dat ik gewoon wil dat het nu goed is! Ik ben zo bang maar ook bang dat mn kroon straks breekt of scheurtšŸ™
Tandarts_Richaā€¦

U kunt nooit iets uitsluiten dus dat heeft geen zin u daarover druk te maken. Een kroon moet goed op de beslepen stomp aansluiten. Het mag niet open staan. Heeft u twijfel laat dit nakijken. Zit er ruimte dan kan je plakken met vul materiaal maar dat vind ik niet horen, kroon moet aansluiten. Dus als het open is zachtjes proberen de kroon af te tikken met het risico dat de stomp breekt en indien gelukt eerst passen en als het goed past opnieuw maar dan goed vastmaken. Of een nieuw kroon maken. Als niet af te tikken is dan kapot slijpen en een nieuw kroon maken. U betaalt er veel geld voor dus het moet ook goed passen.
ma, 02/19/2024 - 22:04 Permalink