Witte rand tanden

Author:
Roos1987
Posted:
vr, 09/16/2022 - 21:34
Ik maakte zojuist een foto van mijn kindje haar tanden ivm het lipbandje. Nu valt mij op dat er onder aan de tanden witte randen zitten. Weet iemand wat dit is?
Attach
Tandarts_Richa…

Bedoelt u de doorzichtige randen...Tanden en kiezen zijn opgebouwd uit tandbeen en glazuur. De kleur en de dikte van het tandbeen zijn vooral bepalend voor de kleur. Het glazuur van tanden en kiezen is nagenoeg doorzichtig, maar geeft een witte gloed aan de tanden. Soms zijn tanden nu eenmaal transparant ( doorzichtig). Het kan zijn dat de glazuur oplost door erosie. Heeft uw kind vaak moeten spugen. Maagzuur zorgt voor de erosie v d tanden . Zo ook frisdranken ( bijv. aanmaak limonade) en zure voedsel. Let goed op drank en voeding gebruik.
vr, 09/16/2022 - 23:49 Permalink
Tandarts_Richa…

Na het spugen even laten spoelen met water. Pas na een uur de tanden poetsen omdat het zuur het glazuur zacht maakt dan heeft het glazuur de tijd om weer wat mineralen uit het speeksel op te nemen. Hertzelfde gebeurt met frisdranken dus in de toekomst ervoor oppassen.
zo, 09/18/2022 - 10:24 Permalink
Roos1987

Inmiddels een tijdje verder en zie ik toch een verkleuring halverwege de voortanden. Moet over 2 weken weer naar de tandarts maar ben toch wel benieuwd is dit beginnende zuigflescaries of toch iets anders? Het lijkt of de tanden bestaan uit twee kleuren met in de midden een iets donkerder gekleurde rand
Attach
zo, 02/26/2023 - 19:48 Permalink