Peuter met teruggetrokken tandvlees

Author:
Mirelle
Posted:
do, 08/25/2022 - 20:30
Goededag,

Mijn zoon bijna 2 jaar heeft 6 weken geleden ontstoken tandvlees gehad. Zijn hele tandvlees was vuurrood en het bloedde al, als je er naar keek. Hij had koorts. Het tandvlees aan de binnenkant van zijn snijtanden was helemaal teruggetrokken. Zowel de tandarts en de huisarts wisten niet wat het was. Het lag niet aan de mondhygiëne. Hij had ook een paar bultjes op zijn lippen. Een behandeling met antibiotica, antischimmelzalf en daarbij fusidinezuur op de bultjes hielp niets. Na 1.5 week was ging het beter.

Nu begint hij opnieuw last te krijgen van dezelfde symptomen. Ik maak mij erg veel zorgen om zijn tanden. Ook maak ik mij zorgen over de ontwikkeling van zijn volwassen gebit.

Weet iemand wat dit is en hoe dit zijn toekomstige gebit zal beïnvloeden?

Groetjes en bedankt
Attach
river13

Hallo,

Even benieuwd of ooit duidelijk is geworden wat het is want mijn zoon van 10 lijkt nu hetzelfde door te maken en huisarts weet het ook niet
vr, 04/26/2024 - 10:50 Permalink
river13

Hallo,

Wij zijn idd eerst bij huisarts geweest en toen met spoed op advies huisarts naar tandarts, maar zoals ik aangaf niemand weet het. Uiteindelijk heeft hij voor zekerheid een kuur (metronidazol) gekregen, na een week was vurige eraf, maar ik maak me er nog steeds zorgen om, ook omdat hij behoorlijk tandsteen elke keer heeft en zijn tandvlees in mijn beleving al behoorlijk teruggetrokken is vnl bij de voortanden. Begin juni weer gewone controle, daar wil ik eigenlijk navragen of een kweek van de mond bacteriën gedaan kan worden, ik stuitte nl in mijn zoektocht naar antwoorden ook op juveniele parodontitis, wordt vervolgd. Alle suggesties zijn verder welkom!!!!
Attach
do, 05/16/2024 - 21:03 Permalink