melktand kaak ingeschoten.

Author:
Anoniem (niet gecontroleerd)
Posted:
ma, 02/17/2020 - 13:38
Goedemiddag,


Vorige week zaterdag is mijn dochtertje van 1,5 jaar oud op haar voortand gevallen. We zijn toen direct naar de spoedtandarts geweest, zij gaf aan dat hij omhoog de kaak ingeschoten was. Het was enorm druk bij de spoedtandarts en liep behoorlijk uit, wij stonden daarom ook binnen 2 minuten weer buiten achteraf voelde we ons niet serieus genomen.
De volgende dag op een maandag is ons dochtertje naar de eigen tandarts geweest, hij wou ook geen foto's maken ( het was voor ons onduidelijk of het tandje echt het tandvlees ingeschoten was of dat hij er toch uit zou zijn, we hadden geen tand gevonden maar zagen ook niets in haar tandvlees zitten)
Hij gaf aan er niets aan te doen omdat het toch om een melkgebit gaat.

Nu was ik afgelopen donderdag haar tanden aan het poetsen en zag tot mijn verbazing dat de tand weer doorkomt! alleen lijkt het net of hij scheef groeit? zou dit kunnen? ze laat het niet erg toe om naar te kijken. Ik twijfel enorm.. Zoals het er nu naar uitziet is het tandje nog steeds wit? zou dit nog kunnen veranderen?
ik hoop zo dat het goed komt omdat ze nog zo jong is.
CheerZ

Hallo Jdejong,

Ik hoop dat dit bericht jou nog bereikt. Bij onze zoon van 18 maanden is hetzelfde gebeurd. Eigenlijk viel onze zoon heel zachtjes, maar hard genoeg om een voortand voor de helft naar boven te duwen. Wij erg geschrokken en ook bij ons geven de spoedtandartsen aan niet zoveel te kunnen doen. Wij hopen natuurlijk dat zijn tand weer in de oude stand terug zakt en niet afsterft en hopen ook dat zijn volwassen tand niet beschadigd is geraakt.

Het heftigde verhaal met jou dochter klinkt vergelijkbaar, hoewel de tand van je dochtertje veel meer naar boven is geschoten. Ik ben erg benieuwd hoe het nu gaat met je dochtertje. Ik hoop voor haar dat haar tandje weer een beetje in de oude stand is terug gekomen. Heb je verder nog tips voor ons waar we op moeten letten of wat we kunnen doen?

Groet,
twee bezorgde ouders
zo, 11/15/2020 - 18:44 Permalink