Advies voor scheve kaak

Author:
Celine-B
Posted:
di, 06/11/2024 - 02:25
Hallo,

Ik heb al sinds mijn tienerjaren een hele scheve kaak (zie erg charmante foto’s). Dit maakt mij erg onzeker. Ik heb een aantal keer geprobeerd dit aan te kaarten bij mijn tandarts maar die lijkt mijn zorgen niet serieus te nemen omdat zij geen medische noodzaak ziet. Nu heb ik wel veel kaak klachten (voornamelijk door kaakklemmen) maar zij ziet geen relatie met de asymmetrie van mijn kaak.

Nu denk ik zelf dat ik een groeistoornis van de kaak (of kaakkopje) heb waardoor deze zo scheef is gegroeid en ik heb ook het idee dat dit met de jaren erger wordt.

Ik zou zelf graag een kaakoperatie willen om mijn kaak recht te zetten. Nu gaat dit lastig zonder verwijzing van mijn tandarts.

Ik las op dit forum dat vele anderen dit ook hebben laten doen voor dezelfde reden. Dus als iemand advies heeft of tips van hoe ik het best om een verwijzing zou kunnen vragen, en of dit voor een kaakchirurg of voor een tandarts-gnatholoog moet zijn, dan is dat erg welkom.
Attach
Tandarts_Richa…

Ik zie een mooi jong vrouw. Waar vergelijkt u zich mee?. Idd uw mond lijkt zo idd asymetrich te zijn. Voor u misschien storend, ik vind u nog steeds charmant maar wat ik vind is onbelangrijk. Zo zie ik ook dat uw ene oog anders is dan de andere.Misschien een keer overleg met een plastisch chirurg Of een KC die ook plastisch chirurgie doet. Maar beseft u dan dat u een ander persoon ziet als u in de spiegel kijkt. Heb meerdere gevallen gezien die de verandering niet konden accepteren. Zij waren dat niet meer. Lieten toen een herstel operatie doen. Asymetrie hoeft niet door kaakklemmen te ontstaan. U zou uzelf tekort doen om niet vooraf te onderzoeken of u een dergelijk verandering psychisch zou kunnen accepteren.
di, 06/11/2024 - 20:15 Permalink