Binnenkort naar de tandarts? Gebruik de groene button "Vraag een afspraak aan" op de pagina van de tandartspraktijk op deze site waarmee u een afspraak wilt maken. Snel, makkelijk en zonder wachttijd, de tandarts belt u zo snel mogelijk.
De tandartstarieven in 2014 | Tandarts.nl

In 2014 zijn de tandartstarieven ten opzichte van 2013 met 3,79% geindexeerd. De omschrijvingen en prestatiecodes zelf zijn niet gewijzigd.

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) had zich voorgenomen om de tarieven in 2014 te baseren op een accountantsonderzoek onder 1000 praktijken. De tarieven zouden zodanig afgesteld moeten worden dat de winst van de gemiddelde praktijk, ongeacht de grootte daarvan en inclusief het salaris van de tandarts-eigenaar, zijn of haar verzekeringen (o.a arbeidsongeschiktheid) en pensioen niet meer dan 109.000 euro zou mogen bedragen. Een flinterdunne marge voor een kostbaar kapitaalintensief bedrijf als een tandartspraktijk. Dit heeft geleid tot zorgen bij de tandartsorganisaties.

De kwaliteit van de mondzorg die in Nederland tot de betere van de wereld behoort zal onder druk komen te staan, dit ook ten nadele van u als zorgconsument. De keuzevrijheid om de mondzorg af te nemen die u wil zal steeds moeilijker worden. Doordat er zoveel verschillende soorten tandartspraktijken zijn, van klein tot groot en verschillend in filosofie en service niveau's, was van te voren te voorspellen dat het onderzoek te weinig informatie zou bevatten en in een tekorte tijd uitgevoerd zou moeten worden. Dit heeft geleid tot het feit dat de NZa in 2013 het onderzoek niet heeft kunnen afronden en naast de aanzienlijke vragenlijst in 2013, nu ook in 2014 een groot pakket van extra vragen wil stellen. Een zware belasting voor de sector en uit de hand lopende kosten. 

De tarieven

Deze informatie en/of conclusies zijn gebaseerd op de mening van de auteur, welke weer gebaseerd zijn op de huidige stand der wetenschap.

EXTRA vragen

Heb je vooraf informatie gekregen over de kosten van de behandeling?
Hoe ben je te woord gestaan door de medewerkers van de praktijk?
Ben je goed geïnformeerd aan het begin van de behandeling?
Werd je geïnformeerd tijdens de behandeling?
Kreeg je advies en instructies na de behandeling?
Hoe is het resultaat na de behandeling?
De praktijk waar ik patiënt ben, kent flexibele openingstijden
De telefonische bereikbaarheid van de praktijk?