3 berichten / 0 nieuw
vergoeding na werkongeval
door rachel wo, 01/09/2019 - 22:23
#1

Beste,

Tijdens mijn werk is er een ongeluk gebeurd waarbij 3 voortanden kapot gegaan zijn. Bij 1 tand bleek later een wortelkanaalbehandeling nodig. De anderen zijn opgebouwd met composiet. In de toekomst is er mogelijk een kroon of implantaat nodig op de tand waarbij een wortelkanaalbehandeling is gedaan.
Aangezien het ongeluk gebeurd is door gebrekkige materialen heeft mijn werkgever "schuld" bekend en het opgegeven bij de verzekering. De zaak zal beoordeeld worden door hun tandheelkundig adviseur. Mijn gebit was hiervoor perfect (geen vullingen en een beugel gehad dus rechte tanden en goede hygiene), dus ik vind het ook belangrijk dat het cosmetisch weer mooi wordt.
Zijn er mensen met ervaring die wat kunnen zeggen over een gepaste vergoeding? Is het mogelijk om eerst op te bouwen met composiet om te kijken hoe de tand zich houdt en indien later de kosten gemaakt worden voor een kroon/implantaat, valt dat dan nog onder de vergoeding van de verzekering?

Alvast bedankt voor de hulp.

rachel
Offline
Laatst gezien: 5 maanden 2 weken geleden
Geregistreerd: 01/09/2019 - 22:12
dit is best complexe materie,
door vV do, 01/10/2019 - 10:24

dit is best complexe materie, en ik zou daar zeker een letselschadespecialist voor inschakelen. Ook omdat dit dingen zijn waarvan de gevolgen vaak best wel langere termijn kunnen nemen om boven te komen, en dat moet allemaal op de juiste manier meegewogen worden. Bij een kroon bv moet ook toekomstige vervangingen gelijk meegenomen worden bij bepalen totale schade. Waarschijnlijk heeft uw eigen verzekering hier wel contacten in.
https://letsel.info/schade-aan-gebit-tand-kaak/ dit is wellicht een goede start voor informatie.

vV
Offline
Laatst gezien: 1 uur 45 min geleden
Geregistreerd: 04/26/2004 - 02:00
dit is best complexe materie,
door rachel do, 01/10/2019 - 21:21
(Reply to #2)

Bedankt voor je antwoord! Ik vroeg me vooral af of toekomstige kosten meegerekend worden, dus je informatie heeft zeker geholpen.

rachel
Offline
Laatst gezien: 5 maanden 2 weken geleden
Geregistreerd: 01/09/2019 - 22:12