16 berichten / 0 nieuw
Pagina 1 van 2
#1
Ten einde raad
door Heelveelpijn zo, 03/17/2019 - 04:37

Sorry als dit niet het juiste subforum is.

Op 25 januari ben ik naar de spoedtandarts geweest omdat mijn vulling in mijn rechterbovenkies was afgebroken. Voorheen nooit pijn, nu had ik last van een kloppende pijn. Ik heb een wortelkanaal behandeling gehad en er is een noodvulling geplaatst. Niet echt ontevreden met de behandeling alleen ben ik nogal bang en kan ik mijn mond niet goed lang ver openhouden en ging de tandarts nogal veel kracht zetten om mijn kaken open te sparren wat niet zo prettig was. Daarom ervoor gekozen om de behandeling af te maken bij een andere tandarts. Ik heb een brief gekregen van de noodtandarts met mijn constatering en hij zag een gaatje linksonder echter had dit kennelijk niet zo'n spoed.

Mijn nieuwe eigen tandarts heeft de wortelkanaalbehandeling over gedaan en een noodvulling geplaatst. Hierna aan die kant geen last meer gehad. Daarna heeft hij nog een keer een wortelkanaal behandeling gedaan en een definitieve vulling geplaatst. Hij zei dat er veel werk aan de winkel was en wilde in kwarten van het gebit gaan schoonmaken en vullen vanwege mijn angst, pijn en de verdoving.

Een aantal dingen waren opmerkelijk. Op een gegeven moment vroeg de tandarts aan de assistente: deze (tang neem ik aan) heb ik toch bij de vorige patiënt gebruikt? Waarop de assistente zei nee deze is nieuw. De tandarts riep een paar keer shit en baalde klaarblijkelijk ergens van. 1.5 uur zijn de bezig geweest en de tandarts gaf aan 5 gaatjes gevuld te hebben. We hebben het hier uitsluitend over de linkerbovenhoek van mijn mond, van kies tot voortand, waar ik voorheen geen last van heb gehad. Mijn mondhoek hing extreem slap. Na het uitwerken van de verdoving begon ik een helse pijn te krijgen linksboven. Een geval alsof de vulling "te strak" zit. Ik had al een vervolgafspraak maar voor de tweede keer werd ik door de assistente gebeld dat de tandarts niet kon. Dit keer zou ik pas eind maar terecht kunnen. De eerste dagen dacht ik dat het normaal was dat je pijn kon krijgen, maar de pijn werd niet minder en verspreidde zich naar wangen, slaap, hoofd, jukbeenderen, keel. Toch maar de tandarts gebeld en nu kon ik ineens wel de volgende dag terecht.

De tandarts kon in principe geen ontsteking of iets zien. Hij zei dat er geen fout was gemaakt met de vulling (wat ik wel opmerkelijk verdedigend gedrag vond, aangezien ik dat ook niet had beweerd). Als de pijn aanhield zei hij, moest hij een wortelkanaalbehandeling uit gaan voeren, maar dat wilde hij eigenlijk niet doen zei hij. Ook begon hij erover dat mijn verstandkies getrokken moest worden omdat deze scheef stond en er een gaatje in zat (Dus nog afgezien van de 5 gaatjes die hij al gevuld had.) Dus daarom een afspraak gemaakt voor het trekken van de verstandskies.

De volgende dag ben ik naar de huisarts gegaan omdat ik mij zorgen begon te maken over langdurig pijnstiller gebruik en om uit te sluiten dat de gezichtspijn ergens anders vandaag kwam. Ze zei dat het mogelijk door kaakspierspannig of bijholteontsteking kon komen en dat ik per dag tot 8 paracetamol en tot 2 ibuprofen mag gebruiken en dat nog wel twee weken. Toch zit het me niet lekker want na 2-3 uur is alles al uitgewerkt. Van mijn eigen tandarts mag ik geen ibuprofen om onduidelijke redenen. Bij de noodtandarts had ik brufen meegekregen en dit werkte wel goed.

Afgelopen vrijdag was de afspraak voor het trekken van de verstandkies en ze zijn 45 minuten bezig geweest. Op een gegeven moment zei de tandarts dat hij was afgebroken dus ik veronderstelde de kies zelf. Tijdens dat ze bezig waren was er wat bloed. Op een gegeven moment vroeg de tandarts aan de assistente of ze schone handschoenen had aangetrokken. Ze zei nee en gaf aan met alcohol schoongemaakt te hebben. Toen vroeg de tandarts haar om toch maar schone aan te trekken. Nadat het klaar was heeft de tandarts gehecht. Ik vroeg nog of het gelukt was aangezien ik dacht dat de kies deels was afgebroken. Ja alles is goed gegaan zei de tandarts, niet de kies maar een stuk kaakbot is afgebroken, maar dat is normaal zei hij, dat heb ik vaker gezien.

Nu moet ik aanstaande woensdag komen voor een wortelkanaal behandeling van de gevulde kies die eigenlijk pijn deed. Ik zie er als een berg tegenop. Door het trekken van mijn verstandskies kan ik mijn kaak niet zo ver opendoen. Ik begrijp ook niet waarom mijn tandarts nu ineens wel een wortelkanaal wil starten en eerst niet. Hij zei ook dat de verzekering het niet vergoed terwijl ik 80% tot 1000 euro heb. En hij gaf aan dat ik korting zou krijgen op de wortelkanaal behandeling, wat ik ook heel raar vindt. Op goed werk ga je toch geen korting leveren?

Ook vind ik het vreemd dat de tandarts in eerste instantie over de betreffende kies en vulling heeft gezegd dat de vulling erg diep is en daarom waarschijnlijk binnen drie maanden af zal breken, waarna er een kroon moet komen. Waarom moet er dan nu een wortelkanaalbehandeling?

Ik word moedeloos van de pijn en heb er allemaal geen verstand van, maar volgens mij is dit niet normaal. Andere tandartsen hebben echter niet direct plek. Help Sad Wat kan ik het beste doen? Sad

Heelveelpijn
Offline
Laatst gezien: 1 maand 4 weken geleden
Geregistreerd: 03/17/2019 - 04:02
Sorry voor de spelfouten in
door Heelveelpijn zo, 03/17/2019 - 04:46

Sorry voor de spelfouten in vorig bericht. Ik ben nog vergeten te melden dat ik ook aardig wat pijn heb met slikken sinds het trekken van de verstandskies, ik weet niet in hoeverre dit normaal is. De tandarts heeft geen spoelmiddel meegegeven.

Heelveelpijn
Offline
Laatst gezien: 1 maand 4 weken geleden
Geregistreerd: 03/17/2019 - 04:02
-dubbel-
door Heelveelpijn zo, 03/17/2019 - 04:51

*dubbel

Heelveelpijn
Offline
Laatst gezien: 1 maand 4 weken geleden
Geregistreerd: 03/17/2019 - 04:02
Laat maar
door Heelveelpijn di, 03/19/2019 - 14:28
(Reply to #3)

Inmiddels ben ik dood bedankt voor de hulp

Heelveelpijn
Offline
Laatst gezien: 1 maand 4 weken geleden
Geregistreerd: 03/17/2019 - 04:02
Laat maar
door vV di, 03/19/2019 - 18:40
(Reply to #4)

sorry, maar die enorme lap tekst , waar ook nog eens heel veel in staat in het begin wat met de eigenlijke vraag eigenlijk niets van doen heeft, nodigt niet echt uit tot lezen. Daarnaast is het niet echt mogelijk via pc virtueel iets aan pijn te doen. Helaas kan een klus van 45 min om een verstandskies te verwijderen best wel behoorlijk nawee geven.
Eerste aanspreekpunt is dan behandelaar (kaakchirurg), 2e de verwijzer.

Los daarvan is dit forum bevolkt met vrijwilligers. Die ook wel eens iets anders te doen hebben. of even gebrek in tijd hebben en dan moeten schiften in vragen.

Wil je (snel) antwoord,m bel de tandarts. Fora zijn daar gewoon niet geschikt voor.
Ik hoop dat de klachten inmiddels wel wat minder worden. Anders weet je waar je terecht kan ermee. sterkte.

vV
Offline
Laatst gezien: 1 dag 2 uur geleden
Geregistreerd: 04/26/2004 - 02:00
Laat maar
door Heelveelpijn wo, 03/20/2019 - 15:51
(Reply to #5)

Zonet een wortelkanaal behandeling gehad. Kan er nog niet veel over zeggen want de verdoving is nog niet uitgewerkt. Kennelijk ging het bloeden wat volgens de tandarts wees op een ontstoken zenuw.

Heelveelpijn
Offline
Laatst gezien: 1 maand 4 weken geleden
Geregistreerd: 03/17/2019 - 04:02
Laat maar
door Dribbel wo, 03/20/2019 - 16:04
(Reply to #6)

Hallo heelveelpijn

Ik heb vorige week een worelkanaabehandeling ondergaan en het was de hel veel slijm bloed en andere narigheden

Dribbel
Offline
Laatst gezien: 2 maanden 4 dagen geleden
Geregistreerd: 03/20/2019 - 15:55
Laat maar
door Heelveelpijn do, 03/21/2019 - 03:11
(Reply to #7)

Ik word net wakker van de pijn. De pijn is erger geworden. Ik voel het in mn kaak en bij mn slaap. Het voelt heet aan. Bij de vorige wortelkanaal behandeling nam de pijn direct af na de behandeling. Ik mag van mijn tandarts maar 4 paracetamol per dag en heb er al 6 op Sad

Heelveelpijn
Offline
Laatst gezien: 1 maand 4 weken geleden
Geregistreerd: 03/17/2019 - 04:02
Laat maar
door vV do, 03/21/2019 - 08:26
(Reply to #8)

mag je geen ibuprofen? is bij dit soort problemen veel effectiever. Napijn moet wel heel snel wegzakken anders moet de kies snel nog een keer van binnen schoongemaakt.

vV
Offline
Laatst gezien: 1 dag 2 uur geleden
Geregistreerd: 04/26/2004 - 02:00
Laat maar
door Heelveelpijn do, 03/21/2019 - 08:56
(Reply to #9)

De tandarts heeft inderdaad liever niet dat ik ibuprofen neem. Hoewel hij daar geen duidelijke uitleg voor gaf. Van de dokter mag ik wel ibuprofen. Ik ga straks naar de dienstdoende spoedtandarts, die gaat er naar kijken Sad

Heelveelpijn
Offline
Laatst gezien: 1 maand 4 weken geleden
Geregistreerd: 03/17/2019 - 04:02
Laat maar
door vV do, 03/21/2019 - 10:24
(Reply to #10)

het lijkt alsof de tandarts niet heel veel kennis over medicatie heeft paracetamol mag ook best wat meer op een dag.
zou een ibuprofen 400 doen. mag ook samen met 1 of 2 paracetamol. voor maximale dagdosis zie bijsluiter.

vV
Offline
Laatst gezien: 1 dag 2 uur geleden
Geregistreerd: 04/26/2004 - 02:00
Pagina 1 van 2