5 berichten / 0 nieuw
#1
Pijn na vulling
door NaomiH di, 02/13/2018 - 09:17

Twee weken geleden ben ik naar de tandarts geweest om 2 gaatjes te vullen in 2 kiezen. Nu doet dat de dag erna nog even pijn. Maar na ongeveer 4 dagen at ik een stukje chocolade en kreeg een nare pijnscheut op de plek van 1 van de vullingen. Ook merkte ik met tandenpoetsen als ik de kies aanraakte met de tandenborstel, ik weer een pijnscheut kreeg. Ook met koude dranken en mondspoeling voelde ik het een beetje.

Toen heb ik nog een afspraak gemaakt omdat ik me zorgen maakte. De tandarts zei na wat voelen dat de pijn op de vulling zat en heeft hem opniew gevuld.

Een aantal dagen later had ik weer dezelfde pijnklachten en ben weer naar de tandarts gegaan (nu een andere in dezelfde praktijk), zij deed een paar testjes zoals kloppen, aanraken met vinger en een koud watje. Alleen het koude watje deed pijn. ze zij dat de zenuw waarschijnlijk geirriteerd geraakt was na het boren en dat de pijn vanzelf weg zou moeten gaan.

Ik maak me alleen nog wel zorgen nu. Want een week na de 2e vulling doet t nog net zo veel pijn met tandenpoetsen als de eerste keer.

Ik heb voordat de kies was behandeld geen last van de kies gehad.

Moet ik dit gewoon afwachten of moet ik naar een andere pratijk gaan om te kijken of zij wat anders zeggen?

NaomiH
Offline
Laatst gezien: 5 maanden 1 week geleden
Geregistreerd: 02/13/2018 - 09:05
Deze klachten komen mij
door Ger di, 02/13/2018 - 10:12

Deze klachten komen mij allemaal zeer bekend voor
Waarom lees je toch zoveel pijn na vulling tegenwoordig. dit komt waarschijnlijk dan toch door de werking van composiet.
ik heb er zelf ook last van (gehad) bij grotere composiet vullingen. dezelfde klachten .eten van iets met suiker erin voelde ik tot op de zenuw alsof die daar bloot lag.dan begon de kies weer erg te kloppen en pijn te doen bij elke prikkel, steeds terug naar de tandarts ermee omdat je pijn eraan hebt, iets wat ik bij amalgaam nooit heb ervaren,nooit geen enkele last na het vullen met amalgaam,ook al vulde ze de hele kies ermee opnieuw en zaten er nog zoveel gaatjes in,

composiet is wel mooier als amalgaam,er is ook meer mee mogelijk maar zie het er maar eens bij veel patienten zonder last in te krijgen,
word het geen tijd dat we weer terug gaan naar amalgaam vullingen omdat zoveel mensen last krijgen van die witte vullingen.ik vraag het mij af...

Ger
Offline
Laatst gezien: 1 maand 3 dagen geleden
Geregistreerd: 03/24/2016 - 14:32
Deze klachten komen mij
door vV di, 02/13/2018 - 12:34
(Reply to #2)

napijn kan ook best komen doordat het een serieus gat was en geen gaatje.. of doordat , bij jongere mensen, er nog een wijde zenuwkamer en kanalen zijn, of een enkele zenuwuitloper die doorging tot in schoongemaakte gebied.
Kan ook komen doordat bij het vullen de gebruiksaanwijzing van het materiaal en de normale voorzorgen bij vullen niet gevolgd worden.
Het materiaal op zich geeft geen reden tot meer/ergere napijn dan bij amalgaam.

vV
Offline
Laatst gezien: 19 uur 26 min geleden
Geregistreerd: 04/26/2004 - 02:00
Deze klachten komen mij
door Ger di, 02/13/2018 - 13:31
(Reply to #3)

Veel tandartsen kunnen dan waarschijnlijk niet goed met composiet werken,

dus pulpakamers groeien dichter als je ouder word? verklaart een verwijde zenuwkamer misschien ook dat je dan eerder een gaatje voelt?

het is bij mij opgevallen dat met ouder worden gaatjes minder snel gevoeld worden.

Ik weet dat ik vroeger toen ik 18 was met veel kiespijn heb gelopen bij de kleinste gaatjes,
nu ben ik 40 en toen ik bij mijn 17 een gat tot bij de zenuw zat voelde ik daarvan nooit kiespijn maar begon de pijn gelijk bij gevoeligheid met warmte, ook andere gaatjes die er op dat moment waren voelde ik niet eens ,gevaarlijk allemaal

Ger
Offline
Laatst gezien: 1 maand 3 dagen geleden
Geregistreerd: 03/24/2016 - 14:32
Deze klachten komen mij
door vV di, 02/13/2018 - 15:48
(Reply to #4)

ja dat klopt. zo werkt het lichaam nu eenmaal...ook reden dat de tandartsen aandringen op regelmatige controles, ook met foto. Wanneer je pas gaat ingrijpen wanneer er iets te voelen is ben je in de regel (veel) te laat...

vV
Offline
Laatst gezien: 19 uur 26 min geleden
Geregistreerd: 04/26/2004 - 02:00