Binnenkort naar de tandarts? Gebruik de groene button "Vraag een afspraak aan" op de pagina van de tandartspraktijk op deze site waarmee u een afspraak wilt maken. Snel, makkelijk en zonder wachttijd, de tandarts belt u zo snel mogelijk.
Foutieve codering op factuur parodontoloog ? | Tandarts.nl
1 post / 0 nieuw
Foutieve codering op factuur parodontoloog ?
ArjanR
Offline
Laatst gezien: 6 jaar 5 maanden geleden
Geregistreerd: 12/22/2013 - 15:43
door ArjanR zo, 12/22/2013 - 16:54
#1

Toevoeging - correctie op mijn vorige bericht:

Als ik de terugkoppeling van de parodontoloog aan mijn tandarts nog eens nalees is er wellicht toch wat meer onderzocht. De parodontoloog heeft het over een meting van de parodontiumstatus, dat is dan code T92 ? Maar een volledig onderzoek conform de beschrijving T92 lijkt anderzijds ook weer geen spake.

Er is idd wel sprake van een pocketmeting van alle tanden, tevens wordt iets gezegd over bloeding van het tandvlees en mobiliteit van 1 tand maar dan alleen in het gebied met de lokale tandvleesontsteking; deze gegevens zijn niet per element of deel van het gebit vastgelegd op de status (alleen volgens mij de pockets). Daarbij is geen sprake van furcatiegegevens en volgens mij ook niet van meting van de sondeerdiepte per tand/kies.

Omdat niet al deze aspecten per tand of gebitsdeel zijn vastgelegd lijkt er geen sprake van een volledig onderzoek naar parodontiumstatus..

En van een behandelplan conform c28 lijkt mij voorts al helemaal geen sprake, wat moet en behandelplan inhouden ? Nogmaals: een recept voor antibioticum uitschrijven en een afspraak met de mondhygiënist inplannen lijkt me geen behandelplan, toch ?

T92 houdt in: Pocketregistratie met tevens:
- meting van sondeerdiepte en/of aanhechtingsverlies en vastleggen
van gegevens;
- vastleggen bloedingsneiging na sonderen;
- vastleggen mobiliteit van tanden en kiezen;
- vastleggen van furcatiegegevens;
- bespreking met de patiënt.