Invisalign

Author:
Katke
Posted:
vr, 10/22/2004 - 22:49
Hellow iedereen...

Reeds van men 11 jaar sukkel ik eigenlijk met men tanden... heb orthodontie laten doen, maar zijn allemaal terug scheef gegroeid...

Heb op men 15 een ongeval gehad met men fiets, zodat ik men linker voortand ben kwijtgeraakt.. Heb daar dan tijdelijke beugel voor gekregen...

Blijkbaar had ik ook een enorm slechte tandarts, zaten overal gaatjes onder men vullingen...

Nu bon, het toeval, mijn (toekomstige) schoonvader, is nogal thuis in de tandartsenwereld, en nu ik daar zon beetje kind aan huis ben, vond hij dat het zo niet verder kon..

Mijn gaatjes onder men vullingen zijn nu allemaal weg, heeft toch wel 15 afspraken geduurt..

Nu jah, ik moet dus een implantaat krijgen, maar blijkt dat daar te weinig plek voor is...

Doorverwezen naar orthodont... Ik heb echt schrik van opnieuw blokjes te dragen, door men tanden heb ik nu al vrij weinig zelfvertrouwen, je kent dat wel.. Ben studente logopedie, dus men uitspraak is ook vrij tot zeer belangrijk...

Nu bon, vandaag naar orthodont geweest... Hij stelde of blokjes voor of Invisalign... Van dat laatste had ik echt nog nooit gehoord...

Heeft er iemand al ervaringen mee ofzo?? Je zou er me een enorm plezier meedoen, want heb de indruk dat dit allemaal nog vrij nieuw is...
Behandeling zou 18 maanden duren, eigenlijk evenlang als ik blokjes zou nemen...


Hoop dat jullie reageren...(implantaat kan dus pas komen na die 18 maanden :s)

Kus


Kathleen
charlortho

Invisalign is inmiddels een behoorlijk bewezen techniek. Juist zeer geschikt voor ruimte maken voor implantaten: kan excat uitgekiend worden, is bij vaste appartuur toch lastiger. Zorg wel dat je een ervaren Invisalign-provider hebt: dat kan je zien bij https://www.invisalign.nl/find-a-practitioner. Je moet als behandelaar namelijk wel bedacht zijn op tippen: bovenkant tand/kies gaat wel aan de wandel, maar wortel blijft staan: hele tand/kies komt daarmee 'scheeft te staan) en daarmee lijkt er in de mond voldoende ruimte, maar tussen de wortels nog steeds niet.
www.trotsopjetanden.nl
vr, 08/02/2019 - 18:02 Permalink
gabriella (niet gecontroleerd)

hi Kathleen,

Wat spannend dat je moet kiezen tussen een 'normale' beugel en Invisalign!
Ik heb ze allebei gehad, vroeger de gewone met brackets (toen ik een jaar of 12 was) en afgelopen jaar Invisalign om het toch een beetje rechter te krijgen ;)
Het was namelijk best wel verschoven de laatste jaren en nu als tandartsassistente moest het toch wel een beetje netjes eruit zien ;)
In de andere reacties wordt indd goed benoemd dat je een gecertificeerde provider moet kiezen die jou goed kan begeleiden. Ik kan je vooral vertellen over hoe deze beugel werkt en voelde voor mij.
Invisalign is overigens een beugelsysteem waar al meer dan 5 miljoen mensen mee zijn behandeld. heel nieuw is het niet, in Europa wel redelijk nieuw denk ik. Elke 1-2 weken neem je een nieuw bitje die je minimaal 22u per dag in hebt. alleen bij eten en drinken en poetsen uitdoen dus. dat vraagt best wat van je doorzettingsvermogen. aan de andere kant is een bracketsbeugel ook veel werk, het schoonhouden daarvan is minstens zo lastig.
de bitjes sluiten naadloos aan op je tand/tandvleesrand. de eerste paar dagen sliste ik wel een beetje, maar dat was dus na een paar dagen over. mijn spraak ging er niet op achteruit, al was het even wennen. je tong voelt het toch allemaal anders aan.
overigens had ik Invisalign Go, een onderdeel van hen die maximaal 24 setjes heeft en dus alleen kleine correcties doet. ik had zelf 14 bitjes en was dus in een paar maanden klaar. Ik vind het echt een topsysteem, mits je goed gemotiveerd bent. het is nagenoeg onzichtbaar, al zie je de attachments wel een beetje, vooral als deze op je voortanden zitten.

succes met je keuze maken!
wo, 08/07/2019 - 23:36 Permalink