Binnenkort naar de tandarts? Gebruik de groene button "Vraag een afspraak aan" op de pagina van de tandartspraktijk op deze site waarmee u een afspraak wilt maken. Snel, makkelijk en zonder wachttijd, de tandarts belt u zo snel mogelijk.
Volgende week gaat tandarts.nl live met een compleet vernieuwde site! Sneller, makkelijker en completer.
Positief verhaal verstandkies trekken | Tandarts.nl
2 berichten / 0 nieuw
Positief verhaal verstandkies trekken
reemprive
Offline
Laatst gezien: 11 maanden 1 week geleden
Geregistreerd: 10/26/2019 - 10:55
door reemprive za, 10/26/2019 - 11:05
#1

Hi,

Bij een controle dit jaar gaf mijn tandarts aan de verstandskies rechtsboven te moeten verwijderen op termijn. Er was een punt doorgekomen en deze groeide strak tegen mijn achterste kies aan. Hierdoor was het heel lastig schoon te houden en was het wachten op een ontsteking.

Deze week begon in er inderdaad last van te krijgen. In de nacht werd ik wakker met een zeurend gevoel bij de bewuste kies. Er zat dus niks anders op dan te voorkomen dat het van kwaad tot erger zou gaan. Afspraak gemaakt, ik kon gisterenochtend terecht bij mijn tandarts. Gelukkig is hij erg bekwaam dus dat was van tevoren enigszins een geruststelling. Desondanks rekende ik op een week flik last.

Bij aankomst verdoving gekregen, niks van de prikken gevoeld. De behandeling zelf was zo gepiept, met kracht en zonder te wrikken kreeg hij de kies er uit.

Afwachten tot de verdoving was uitgewerkt en de pijn zou komen, ik had alvast ibuprofen in huis gehaald. Tot mijn stomme verbazing voelde ik helemaal niks. Vandaag wakker geworden, geen zwelling, geen pijn, geen bloed meer. Bizar, gewoon helemaal niks van de behandeling gevoeld en geen nasleep.

Ik had van tevoren hier gelezen en hield mijn hart vast, ik dacht laat ik dit posten om anderen een hart onder de riem te steken.

Positief verhaal
Gloria1971
Offline
Laatst gezien: 4 maanden 3 weken geleden
Geregistreerd: 10/12/2016 - 21:15
door Gloria1971 ma, 05/11/2020 - 17:40

Hier precies zo. Persoonlijk laat ik liefst alle kiezen trekken waarin vanaf nu een gat zit. Ik kan zijn verhaalniet meer vinden, maar ik heb precies de angst van een jongeman hier ergens op het forum: angst voor verslikken, omdat ik zoveel slijm heb. De verdoving voel ik amper bij mijn tandarts, hij doet dat erg goed. Het trekken is gebeurd voordat ik boe of bah kan zeggen. Geen napijn gehad. Terwijl het vullen van een gat een verschrikking is, kreeg de laatste keer een paniek reactie, ik móest gewoon gaan zitten, midden onder het laten drogen van de vulling.