7 berichten / 0 nieuw
#1
Enorme tandartsangst, toch hulp nodig met spoed
door fossa26 wo, 04/05/2017 - 20:54

Door het slagerswerk van mijn laatste tandarts heb ik zo'n extreme angst voor de tandarts ontwikkeld dat ik ( schaam me dood ) al 20 jaar niet meer bij een tandarts ben geweest.
Dat mijn gebit er nog redelijk uitziet mag een wonder heten.
Wie goed naar binnen kijkt weet wel beter, er moet een complete renovatie gedaan worden.
Er moet zoveel gebeuren dat ik geen andere optie heb dan voor het cosmetische gedeelte en de kronen + facings naar het buitenland uit te wijken, want hier zou me dat een godsvermogen kosten.
Ik krijg immers ook nergens een tandartsverzekering omdat ik al zo lang niet geweest ben.
Inmiddels hebben wat vullingen losgelaten en bevinden zich er aan weerszijden twee vrij grote openingen in een kies waardoor ik de hele dag in de weer ben met ragers, stokers, mondspoelingen en poetsen. Je zou het namelijk niet zeggen, maar ik verzorg mijn gebit goed. Misschien zelfs iets te goed ( ik heb helaas ook wat glazuur weggepoetst )

De situatie wordt echt onhoudbaar. En als klap op de vuurpijl brak gisteren ineens mijn achterste kies in tweeen.
Mijn angst voor de tandarts is echter zo groot, dat ik zelfs cavit-w heb besteld omdat ik ervan overtuigd ben dat ik het zelf maar moet oplappen ( gestoord natuurlijk, dat kan ik rationeel echt wel bedenken )

Mijn hulpvraag is eigenlijk heel simpel. Dit kan zo niet langer en wie kan mij helpen?
Ik heb 2 grote gaten en een afgebroken kies die hersteld moet worden. Zodat ik weer normaal kan eten.
Ik weet dat er nog veel meer moet gebeuren, maar dat is kostentechnisch niet haalbaar hier voor mij en daarvoor heb ik al een intake gepland in een kliniek in Roemenie in Augustus, waar ze ook met uitgebreide anesthesie werken. ( angstkliniek )

Weet iemand een goede tandarts die met extreme angstpatienten om kan gaan, die niet schrikt van achterstallig onderhoud en die de middelen heeft mij fatsoenlijk te verdoven?
( verdoving werkt vaak niet bij mij, geen idee waarom, in het ziekenhuis heb ik dit ook regelmatig )

En dan gaat het dus vooral om het spoedwerk, de kies en de twee verloren vullingen.
Ik zit zelf in regio Amersfoort/Leusden, maar ik ben bereid om te reizen als ik het gevoel heb dat iemand mij adequaat kan helpen.

Behalve de angst is er ook een flinke portie schaamte, ik kan inmiddels wel janken.

Alvast hartelijk dank voor de moeite van het lezen van de enorme lap tekst. Ik wist het even niet bondiger te formuleren.

fossa26
Offline
Laatst gezien: 2 jaar 1 maand geleden
Geregistreerd: 04/05/2017 - 20:38
Narcose tandarts
door janj zo, 10/22/2017 - 00:11

Heb er zelf nog geen ervaring mee. Maar bij deze tandarts kun je kennelijk onder volledige narcose behandeld worden.
https://www.tcn.me/angst-tandarts

janj
Offline
Laatst gezien: 1 jaar 7 maanden geleden
Geregistreerd: 10/22/2017 - 00:06
Narcose tandarts
door vV zo, 10/22/2017 - 10:58
(Reply to #2)

heel aardig dat je daar net voor geregistreerd hebt, echter dan heb je ook gezien dat dit niet in lijn is met de forumregels...

vV
Offline
Laatst gezien: 1 dag 1 uur geleden
Geregistreerd: 04/26/2004 - 02:00
Narcose tandarts
door vV zo, 10/22/2017 - 10:58
(Reply to #3)

heel aardig dat je daar net voor geregistreerd hebt, echter dan heb je ook gezien dat dit niet in lijn is met de forumregels...

vV
Offline
Laatst gezien: 1 dag 1 uur geleden
Geregistreerd: 04/26/2004 - 02:00
Excuses
door janj zo, 10/22/2017 - 17:54

Excuses. Die had ik idd nog niet gelezen.
Maar valt dat niet onder deze forumregel?:

"Specialismen
Als gebruikers zoeken naar een tandarts of instelling die veel weet van bijvoorbeeld cosmetische tandheelkunde of angstige patienten dan is er extra reden om namen te noemen. Sommige tandartsen/instellingen bekwamen zich namelijk in een deelgebied van de tandheelkunde. Er wordt dan ook minder een oordeel uitgesproken over de kwaliteit van de tandarts maar meer op het specialisme gewezen."

janj
Offline
Laatst gezien: 1 jaar 7 maanden geleden
Geregistreerd: 10/22/2017 - 00:06
Excuses
door vV di, 10/24/2017 - 11:34
(Reply to #5)

hmmm, heb ik blijkbaar niet opgelet toen forumregels aangepast werden.. excuus dan voor de onterechte terechtwijzing..ben hier persoonlijk alleen niet blij mee (zijn dingen die mi het beste via pb kunnen/moeten...). Toch weer eens mijn activiteit alhier onder de loep nemen...

vV
Offline
Laatst gezien: 1 dag 1 uur geleden
Geregistreerd: 04/26/2004 - 02:00
Hey fossa !
door FlorianDeSuperman do, 11/02/2017 - 00:34

Hey hey ben je inmiddels al naar de tandarts geweest ??

Ik was zelf altijd mega bang voor de tandarts en ben zeker 4 a 5 jaar niet meer geweest. Wil je weten wat het resultaat daarvan is ? 12 gaatjes moeten worden gevult daarnaast moeten me tanden een stukje worden geslepen omdat het helemaal gekartelt is nu en ik krijg ook een bitje om het tandenknarsen in de nacht tegen te gaan. Daarnaast word me linker snijtand verwijdert bij de kaakchirurg en krijg ik daar een brug of implantaat. Daarnaast mag ik ook gezellig 7 kiezen laten trekken. Scheet 80 kleuren stront toen ik dat te horen kreeg. Maar ik ben toch naar de Kaakchirurg gegaan afgelopen maandag en wat denk je ? TOTAAL GEEN PIJN echt het was zo bizar om te denken dat ik me zo bang hem gemaakt en zoveel stress heb gehad voor eigenlijk niks. De verdoving is heeeel even klote ( miss 2 seconde per prikje ) en daarna voel je echt helemaal niks meer. En als je nog wat voel verdoven ze je goed bij ! en dat voel je dan ookal niet meer door de verdoving die je al in je mond hebt zitten. Nou trekken hechten voel je ook echt absoluut niks van hoor. Ik heb voor tijdens en na de operatie niks gevoelt ! de ontsteking van me rotte kies die deed pas pijn. Echt hoor gun niemand die pijn. Slikte 3x 600mg iburofen en daarnaast paracetamol 500mg en 1x in de avond tramadol 50mg. Ken je nagaan. En allemaal voor niks.

Heb nu wel geleerd gewoon lekker te gaan en me niet druk te maken. Had vandaag een nabloeding door het trekken van de kies. Kwam bij de Kaakchirurg en die zei nou we gaan je nog een keer verdoven endan even hechten. Normaal zou ik direct zweethanden krijgen paniek aanval erbij endat ziekehuis uitrennen. Maar dat is niet meer aan de orde. Lekker wat grapjes maken en auwehoeren met de dokter en de assistentes tot het verdovinkje werkt en daarna liggen oogjes dicht en gewoon over je heen laten komen. Geen zorgen over maken. En altijd gewoon even aangeven dat je gespannen/bang bent. Niks om je voor te schamen dat maken deze mensen dagelijks mee en geloof me ze zullen echt wel hun best doen om ervoor te zorgen dat je jouzelf op je gemak voelt. ( En als je zoon empathieloze hark krijg want die hebbe we helaas ook ertussen, dan moet je gewoon lekker een andere afspraak maken bij iemand waar je een goed gevoel bij hebt ! dat is de enigste manier om van je angst af te komen !!!

je kan het ik wens je super veel succes en laat het niet zover komen als mij. Want dat is zonde hoor 23jaar en 7 kiezen weg vind dat echt heel erg en wens dat niemand toe.

Ps ik zie ineens dat het al een wat oudere post is. Hoop dat je er alsnog wat aan hebt. Ben trouwens wel heel nieuwschierig hoe is het nou afgelopen ? ben je ondertussen al geweest of ben je zo doorgelopen ??

Groetjes florian Biggrin

FlorianDeSuperman
Offline
Laatst gezien: 1 jaar 6 maanden geleden
Geregistreerd: 11/01/2017 - 12:20