* Binnenkort is de site vernieuwd! Sneller, makkelijker en completer.
* Regel een afspraak via de groene button op deze site op de praktijkpagina van je tandarts.
Fikse ontsteking, extreme angst en een wachtlijst.. | Tandarts.nl
2 berichten / 0 nieuw
Fikse ontsteking, extreme angst en een wachtlijst..
Zaza
Offline
Laatst gezien: 1 jaar 3 weken geleden
Geregistreerd: 09/30/2019 - 17:50
door Zaza ma, 09/30/2019 - 18:02
#1

Hier is weer zo’n angsthaas..

Ik ben Zaza, 34 en al sinds mijn 13e, na een zeer traumatische ervaring, niet meer bij de tandarts geweest.
Ik ben zeer zuinig op mijn tanden en poets enorm goed, het is dan in eerste instantie ook niet te zien dat ik tandproblemen heb.

Maar.. mijn verstandskies linksboven is half doorgekomen, kon daardoor slecht schoon gemaakt worden en is uiteindelijk afgebroken. Heb me daarna als een struisvogel gedragen, kop in het zand en we zien wel..

Het gevolg is een aanslag op mijn sociale leven en ik durf niet te daten, lachen en durf niet dichtbij mensen te komen. Ik roep altijd maar dat ik niet zon knuffelaar ben. Maar dat ben ik eigenlijk wel Sad

Anyway, to the point: linksboven zit een flinke ontsteking sinds een paar dagen. Paars, rood, flink gezwollen en er steken stukjes kies uit aan alle kanten. Het doet geen zeer, voelt alleen drukkend. Maar ben er wel compleet van uit mijn doen, mijn mond gaat niet goed open, mijn tanden kunnen niet op elkaar en kauwen lukt dus ook niet. Heb net een zacht visje met appelmoes gegeten.

Ik heb me vanmiddag aangemeld bij een tandarts, al trillend. Ik had een goed gevoel bij de website, en na het aanmelden volgden er wat flinke angst-huilbuien maar ik kreeg al snel een mail terug; 1,5 maand wachttijd.

Nu mijn vraag aan jullie; wat zouden jullie doen, wachten op deze tandarts met mega goede reviews (ook uit mijn omgeving)?
En zou de huisarts in de tussentijd iets kunnen betekenen? Een kuur ofzo, of goede mondspoeling oid?
Of toch met spoed een ander zoeken? Ik spoel al met corsodyl en zout en ik slik ibuprofen en hoop dat het daarmee wat minder wordt, maar als dat al zou gebeuren kan ik mijn probleem niet meer ontkennen natuurlijk. Ik denk dat mijn angst echt extreem is, al probeer ik het hier wat luchtig te laten klinken.

Ik vind het zo eng en zo zonde Sad

Dan is de vraag eigenlijk:
Mimi
Offline
Laatst gezien: 3 weken 14 uur geleden
Geregistreerd: 10/29/2018 - 19:05
door Mimi di, 10/01/2019 - 17:55

Dan is de vraag eigenlijk: kun je zo nog anderhalve maand door, en dan is pas de controle, of denk je dat het meer spoed heeft.
Misschien is er nog wel een tandarts in je omgeving waar je sneller terecht kunt. Er zijn ook speciale tandartsen die patiënten behandelen die erg bang zijn,