5 berichten / 0 nieuw
Invisalign en ClearCaps
ditislara
Offline
Laatst gezien: 4 maanden 4 weken geleden
Geregistreerd: 05/13/2019 - 22:28
door ditislara ma, 05/13/2019 - 22:37
#1

Goededag iedereen!
Ik heb een vraagje m.b.t. de ortho. Ik heb van mijzelf vrij rechte tanden, maar door nagelbijten is het schever gaan staan. Nu erger ik me er behoorlijk aan, maar aangezien ik bijna ga studeren, zit ik niet op een plaatjesbeugel te wachten. Vandaar dat mijn oog viel op de Invisalign en ClearCaps. Nu zie ik op het internet veel tevreden personen.

Toch lijken me er wat vreemde dingen aan. Na de behandelingen krijg je bijvoorbeeld geen stangetje achter je tanden, waardoor ze terug kunnen gaan staan in de oorspronkelijke vorm.
Daarnaast heb je Invisalign en ClearCaps. 2 verschillende soorten, die ontzettend veel op elkaar lijken. Ik vroeg mij af, of er toevallig iemand is die mij kan uitleggen of er qua eindresultaat een verschil is (aangezien ik heb gelezen dat de ene wel vastgeklikt wordt en de andere niet).
Als ik toevallig iets vergeten ben te melden, zijn reacties natuurlijk ook ontzettend welkom.

Heeft iemand ervaring met deze "onzichtbare" beugels? Of is er iemand bekent op dit gebied?

Groeten, Lara.

Clearcaps ervaring
Icey1988
Offline
Laatst gezien: 3 maanden 2 weken geleden
Geregistreerd: 07/04/2019 - 09:47
door Icey1988 do, 07/04/2019 - 10:02

Hi Lara,

Ik heb zelf een Clearcaps beugel dus ik kan je alleen daar mijn ervaring over delen. Ik zit nu aan mijn 4e beugel van de 9 stuks. Dit is vrij weinig, ik heb dan ook een kleine correctie van mijn voortanden die een beetje over elkaar heen zaten. Over het vastklikken, hij klikt inderdaad op zijn plek, maar ik kan me niet voorstellen dat dat bij Invisalign anders is. Hij schuift gewoon heel strak over je tanden heen, dat geeft een soort klik. De eerste dagen is het een klein beetje pijnlijk, maar ik kan gewoon normaal blijven eten, ik vermijd alleen harde broodjes en dergelijke voor mijn voortanden. Maar het is veel minder pijnlijk dan ik dacht dat het zou zijn!

Je kan kiezen voor een stangetje achter je tanden na de behandeling, maar wat ze aanraden is om gewoon je laatste beugel elke nacht te blijven dragen (volgens mij mag je dat dan na een paar afbouwen).

Overigens vind ik het ook nog waard om te vermelden dat Clearcaps een stuk goedkoper is dan Invisalign, ik betaal nu 1999 euro voor max 14 beugels bij een tandarts in Amstelveen. Ik ben nog niet bij het einde van de behandeling maar ik zie zeker al een stuk verschil, m'n voortanden staan al bijna recht (er is wel bij 2 tanden iets weggeslepen om het passend te maken).

Niemand heeft trouwens de beugel tot nu toe zien zitten! Moet wel zeggen dat ik eerst attachments (kleine blokjes) op mijn voortanden zou krijgen, ik heb gezegd dat ik dat niet wilde omdat dan het hele effect van een onzichtbare beugel weg is. Daar gingen ze mee akkoord, met wel de opmerking erbij dat ze het eindresultaat niet kunnen garanderen. Die 'gok' heb ik dus genomen, maar zoals gezegd zie ik dat ze nu al bijna helemaal recht staan.

Ik ben in ieder geval heel erg tevreden, kan het iedereen aanraden, mits je niet een enorme correctie hebt.

Als je nog andere vragen hebt hoor ik het wel!

Dat kan je allemaal vragen en
charlortho
Offline
Laatst gezien: 2 maanden 2 weken geleden
Geregistreerd: 07/26/2019 - 19:28
door charlortho vr, 07/26/2019 - 20:38

Dat kan je allemaal vragen en overleggen, als je een consult plant bij een behandelaar. Op zich is er niet 1 manier van retentie en heeft dat ook niet alles te maken met de gekozen behandeling. Orthodontie is een ingewikkeld gebeuren: er is eerst heel veel onderzoek nodig en veel vragen zijn dan nog steeds niet op voorhand te beantwoorden. Vertrouwen is the key.

hoi, gaaf dat je zit te
gabriella
Offline
Laatst gezien: 2 maanden 2 weken geleden
Geregistreerd: 07/12/2019 - 12:11
door gabriella wo, 08/07/2019 - 23:55

hoi, gaaf dat je zit te kijken naar Invisalign en Clearcaps!
Ik heb zelf afgelopen jaar InvisalignGo (de lightvariant) gehad, een systeem dat tot maximaal 24 bitjes gaat voor kleine correcties.
Voor zover ik weet zit er geen verschil in ClearCaps en Invisalign, alleen een ander merk en dus waarschijnlijk een kostenverschil. Bij ons kost Invisalign overigens ongeveer 2500 euro inclusief nachtbeugel/spalk, het hele pakket dus. De kosten schelen dus niet zo heel veel met die van ClearCaps als ik dat dan zo zie.
bij Invisalign heb je ook onzichtbare attachments (soort blokjes) op je tanden waar het bitje overheen klikt. zit prima vast en voelt ook comfortabel aan Smile

wbt retentie (spalkje, draadje, nachtbeugel): dat is zo ongeveer het belangrijkste onderdeel van je beugeltraject: onmisbaar in het vasthouden van de goede tandposities. Er zijn verschillende mogelijkheden, een spalkje, een nachtbeugeltje of beide. Een orthodontist of tandarts die met onzichtbare beugels werkt kan met jou samen de beste keuze maken. elke mond is immers weer anders Wink

succes met het maken van je keuze!

Invislaign Go zijn altijd
charlortho
Offline
Laatst gezien: 2 maanden 2 weken geleden
Geregistreerd: 07/26/2019 - 19:28
door charlortho do, 08/08/2019 - 09:02

Invislaign Go zijn altijd onervaren Invislaigners. Uitkijken, dus.