Laatst gewijzigd: 16-02-2015

Jan Willem Vaartjes

Tandarts

In 2001 heeft Jan Willem Vaartjes Tandarts.nl opgericht en is aandeelhouder in Tandarts.nl
Jan Willem is medeschrijver en eindredacteur van de informatieve content voor Tandarts.nl. Daarnaast beantwoordt hij vragen als 'digitale tandarts' op het forum.

Missie van tandarts.nl

Tandarts.nl heeft als doel om aan de patiënt in het Nederlandse taalgebied hoogwaardige informatie over de mondzorgkunde te verspreiden.

Deze informatie is over het algemeen uitgebreider dan u zult vinden in folders en is als tegenwicht bedoeld tegen het 'Jip en Janneke niveau' wat vaak op internet te vinden is. Wij hopen dat u door onze informatie een gesprek op een meer gelijkwaardig niveau met uw tandheelkundig zorgverlener kunt voeren.

Informatie op tandarts.nl

Wij proberen op tandarts.nl objectieve informatie te geven die voldoet aan de huidige en algemeen geldende wetenschappelijke opinie. Naast de informatie die door ons geschreven is, kunt u ook de informatie vinden van het Ivoren Kruis, de landelijke vereniging voor de preventie van mond- en tandziekten en de bevordering van de mondgezondheid. Hierdoor hopen we te voorkomen dat er alleen informatie op het internet te vinden is die geschreven is uit het oogpunt van een fabrikant of een tandheelkundige zorgverlener die graag bepaalde behandelingen zou willen promoten.

Geen diagnose

De informatie op deze website is geschreven om de zorgverlener-patiënt relatie te verbeteren en niet te vervangen. Onze informatie is ook niet bedoeld om het advies van een zorgverelener te vervangen en/of te weerspreken. Een diagnose wordt altijd gesteld door uw zorgverlener en niet door Tandarts.nl. U kunt onze informatie wel gebruiken om vragen te stellen tijdens het consult met uw zorgverlener.

Reclame?

Objectieve informatie maar toch reclame op de site? Het onderhouden en uitbreiden van tandarts.nl kost naast veel tijd ook veel geld. Hierdoor zijn reclame inkomsten voor ons dan ook noodzakelijk. Op dit moment zijn alle reclameinkomsten afkomstig van tandartspraktijken welke u kunt vinden op deze site. Wij zijn blij dat deze tandartspraktijken de kwaliteit van Tandarts.nl herkennen en graag bij ons vermeld willen staan. 

Als er reclame op tandarts.nl aanwezig is, dan zal dat duidelijk aangegeven zijn. In geen geval passen wij onze informatieve tekst aan om tegemoet te komen aan een fabrikant of tandartspraktijk.

Mocht u op zoek zijn naar de twee beroepsverenigingen van tandartsen dan kunt u de onderstaande links gebruiken.

Wij onderschrijven de gedragscode van de Health On the Net Foundation Wij voldoen aan de HONcode, die staat voor betrouwbare informatie over gezondheid:
Controleer hier.