geen vergoeding trekken voor volledige prothese

Author:
elinek
Posted:
di, 04/13/2010 - 19:57
na jaren van uitstellen (angst en geen geld) toch de stap gezet naar een tandheelkundig centrum. Een onderzoek en offerte ( behandelplan) maken kostte € 110,-, een rip uit mijn lijf. De eerste optie kwam neer op tig behandelingen en een bedrag dat ik in een half jaar brutto verdien, geen optie dus De goedkoopste optie is alles laten trekken en een kunstprothese. Nu kan ik voor de kunstprothese 75% vergoed krijgen uit de basisverzekering, ik betaal dan nog maar € 275,- . Maar voor het trekken van mijn overgebleven 25 tanden en kiezen wordt € 1275,- gerekend en dat kan krijgt ik volgens het centrum helemaal niet vergoed. Omdat ik een loon heb iets beneden het minimumloon (ik werk geen 40 uur) bijzondere bijstand aangevraagd, maar die krijg ik niet omdat het wel in de basisverzekering is opgenomen.
Die 275 euro voor een kunstgebit kan ik wel betalen van mijn vakantiegeld, maar die 1275 voor het trekken kan ik onmogelijk ophoesten. Hoe zit dit?
Spiegeltje

Het trekken van tanden en kiezen door de tandarts komt - als u niet voldoende aanvullend bent verzekerd - inderdaad voor eigen rekening. Deze kosten zijn voor mensen van 22 jaar of ouder namelijk geen onderdeel van de basisverzekering. Dat geldt voor alle overige kosten, buitengewone tandheelkunde uitgezonderd. Overigens vind ik 1275 euro voor het trekken zeer duur. Heeft u daarvan een begroting gekregen? Het zou me niet verbazen als ze per tand/kies het tarief voor een gecompliceerde extractie in rekening brengen (H30, euro 51,24). Terwijl een gewone extractie maximaal 20,15 kost. Kiezen in hetzelfde rijtje kosten dan 15,37. Er zijn nog bijkomende kosten maar 1275 blijft erg veel. Als ik u was zou ik eens een normale tandarts zoeken en uit de buurt blijven van dit 'tandheelkundig centrum'. Of inderdaad de route via de kaakchirurg zoals Alprifresh aangaf.
di, 04/13/2010 - 20:17 Permalink