Antrumperforatie en verplicht eigen risco

Author:
dinjooo
Posted:
zo, 04/22/2018 - 22:42
Goedenavond,
Ik heb tot mijn spijt een kies moeten laten trekken, wat niet helemaal goed ging met een perforatie tot gevolg.
De tandarts verwees me dezelfde dag nog door naar het ziekenhuis om het daar te laten herstellen. Nu kreeg ik deze week een rekening van maar liefst bijna 300 euro! Nu vind ik het allemaal best dat ik moet betalen voor behandelingen, maar aan deze kan ik zelf niet eens wat doen?! Het was een soort van een fout van de tandarts, ik neem hem absoluut niks kwalijk, maar ik vind best raar dat ik zoveel moet betalen. Nu is mijn vraag of het allemaal wel klopt dat ik zoveel moet gaan betalen
vV

was geen fout (ook geen soort fout) maar een complicatie, waarvan de kosten inderdaad voor u zijn. Klachten over eigen risico bij de regering graag.
Wanneer u wilt weten waarom het bedrag is wat het is kunt u dat informeren bij de afdeling kaakchirurgie waar de behandeling gedaan is.
ma, 04/23/2018 - 13:14 Permalink
dinjooo

Als antwoord op door vV

Complicatie? Tja, zo kan je alles afdoen als complicatie. Nogmaals, bij een andere tandarts was het ook gebeurt, maar dit soort dingen kan ik toch helemaal niks aan doen? Als de tandarts ervoor had gekozen de kies te vullen, had ik geen perforatie gehad en geen rekening van bijna 300 euro gehad. Het is niet mijn bedoeling hier eigenwijs te gaan lopen doen, maar lekkere business dit zo. Elke keer als ik een kies laat trekken bestaat de kans op zo'n perforatie wat betekend dat ik misschien elk jaar wanneer ik een kies moet laten trekken me dat bijna 300 euro gaat kosten?! En dan vinden ze het gek dat mensen niet meer bij een dokter of tandarts komen..
ma, 04/23/2018 - 13:30 Permalink
vV

Als antwoord op door dinjooo

U kan er inderdaad niets aan doen. de tandarts echter ook niet. Vullen zal zeer waarschijnlijk niet mogelijk zijn geweest. complicatie daar kan zijn zenuwontsteking met alsnog trekken of wortelkanaalbehandeling (400,- kosten wellicht) als enige opties. Heeft niets met business te maken, wel ermee dat het lichaam geen auto is en veel zaken dus anders kunnen uitpakken dan ingeschat en/of verwacht. laat staan anders dan gewenst.

eea is gevolg van hoe de overheid de kosten afwenteling geregeld heeft. kan de tandarts of kaakchirurg ook niets aan doen. zorgmijding levert op langere termijn in de regel overigens meer problemen en daarmee kosten op. hebben we afgelopen jaren de gevolgen al van mogen zien.
di, 04/24/2018 - 08:23 Permalink